AcasăSOCIALCu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023? Răspunsul mult...

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023? Răspunsul mult așteptat de pensionari, oferit de Marcel Ciolacu

pensiiNoi ajutoare sociale pentru pensionari și cei nevoiași. Cine sunt beneficiarii și ce primesc

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în curând coaliția va stabili procentul cu care vor fi mărite pensiile și modul în care se va face acest lucru.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Târgoviște, că după ce va fi închisă ordonanța pe energie și se va ști anvelopa bugetară necesară pentru compensarea pe anul viitor, se va lua decizia în ceea ce privește majorarea pensiilor.

Ciolacu este de părere că pensiile trebuie majorate diferențiat

„Aproape am încheiat cu pensiile speciale și cu legea pensiilor speciale, să vedem și de acolo de buffer avem de compensări și măriri de pensii. Îmi mențin părerea: pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2000 de lei. (…) Într-un moment de criză pe care o plătește toată lumea, indiferent de culoarea noastră politică, indiferent de familiile noastre politice, trebuie să fim solidari cu cei care trec cel mai greu de această perioadă. E un principiu corect pe care l-am spus”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că s-a plecat de la un minim de anvelopă de 11 miliarde de lei asumată de ministrul de Finanțe fără să fi închis legea energiei și nici schimbarea legii pensiilor speciale. „Sper să ajungem la o mărire de 15%, care înseamnă vreo 16,5 miliarde. Se pleacă de la un minim la un maxim”, a explicat Ciolacu.

Președintele PSD spune că nu crede că majorarea punctului de pensie cu un procent fix în această perioadă ar fi oportună.

author avatar
Andreea Vlad
732 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ciolacule ,nu-tie rusine ?,tu care n-ai muncit o zi ! vii sa DRAMALUIESTI TREPTUL PREAZUT PRIN LEGE PENTRU PENSIONARI ?.
    Pensionarii au muncit zeci de ani !,au contribuit pentru pensie si nu-s privilegiatii cu pensii speciale si nesimtite !, pensionarii nu-s asistatii vostri sociali !,nu-s cersetori !, ceea ce faceti voi azi politrucii lui peste e crima cu premeditare ,e genocid. Cand inflatia a ajuns peste 16% ,cand preturile la energie si gaze sunt astronomice ,cand medicamentele lipsesc din farmacii ,cand alimentele s-au scumpit cu pana 150% voi aceste CAPUSE VA MAI GANDITI DACA RESPECTATI SAU NU LEGEA !,DACA VETI INDEXA PENSIILE CU NIVELUL INFLATIEI SAU NU !.
    CEL SATUL NU CREDE LA CEL FLAMAND .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger