Cauta

Incendiu în curtea spitalului Robănescu din Capitală. Peste 100 de oameni au fost evacuați/Copiii, transferați la Spitalul „Marie Curie”

sursa foto: monitorulcj.ro

S-a dat alerta marți seară târziu, după lăsarea întunericului, la un spital pentru copii din București, în curtea căruia a izbucnit un incendiu puternic. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Peste 100 de oameni au fost evacuați. Iar copiii au fost transferați în siguranță la Spitalul „Marie Curie”, aflat în apropiere- a anunțat Ministerul Sănătății.

Pompierii militari bucureșteni au intervenit la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu. Din câte a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență, acolo „s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un post trafo din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme”.

Incendiul, care s-a manifestat cu flacără violentă și degajări de fum, a fost stins. „Încăperile spitalului au fost verificate. Nu s-au înregistrat victime. Din spital au fost evacuate 110 persoane, dintre care 79 copii”, a mai anunțat DSU.

La intervenție au acționat 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

Primele informații de la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății (MS) a transmis, într-un comunicat, că „în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de Copii Robănescu nu s-au înregistrat victime”.

Conform informațiilor anunțate de către reprezentanții ministerului condus de către Alexandru Rafila, toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. Copiii au fost repartizați pe secții.

„În această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv”, se menționează în comunicatul Ministerului Sănătății.
De altfel, la ora 9 premierul este așteptat să viziteze Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie, unde au fost transferați copiii, după incidentul de marți seară.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Alegerile europarlamentare, afacerea trecută sub tăcere
  • Angajaţii din România care ar trebui să se aştepte la majorări salariale în luna iunie 2024
  • Vameșii, scuturați la propriu. Controale corporale la ieșirea din serviciu
  • Criteriul de care depinde candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale 2024. L-a precizat chiar el
  • Ministrul Muncii a răspuns la o întrebare crucială privind Legea Pensiilor 2024: „Ce contează pentru pe pensie mai mare: vechimea sau contribuția?
  • Judecătoria Mangalia, un nou verdict în cazul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai
  • Ce este „opțiunea nucleară” pe care UE vrea s-o aplice în cazul Ungariei. Alarmă la Budapesta!
  • Țepe sub nasul ANAF. Accizele, sifonate printr-o schemă nedetectabilă
  • Mbappe, lovitură de 90 de milioane de euro
  • Naționala lui Edi Iordănescu, sub lupa presei din Anglia
  • Exit mobile version