AcasăSANATATESituație disperată la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală. Zeci de...

Situație disperată la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală. Zeci de copii au murit. „Ce facem, fraţilor?!”

La Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală situația este cu adevărat dramatică, iar cale de rezolvare a problemelor grave cu care se contruntă în ultima perioadă nu există.

Medicul Cătălin Cârstoveanu care lucrează la această unitate spitalicească este îngrijorat mai ales că „strigătele” sale de ajutor nu sunt auzite de nimeni din Ministerul Sănătății.

El spune că totul se învârte în jurul banilor, iar viața bebelușilor depinde de banii pe care statul trebuie să-i aloce spitalului.

Fondurile destinate tratamentului micilor pacienţi de pe secţie s-au terminat de o lună, iar responsabilii din Ministerul Sănătăţii nu au rezolvat nici acum problema.

Averismentul medicului Cătălin Cârstoveanu

Spitalul de Copii Marie Curie are cea mai mare secţie de reanimare neonatală din ţară, unde ajung bebeluşi cu afecţiuni foarte grave care trebuie operaţi, precum cele cardiovasculare şi neurologice.

„În momentul acesta avem doi pacienţi peste capacitate şi 25 în aşteptare şi asta înseamnă că va trebui să restrângem urgent activitatea. De când am dat drumul la aplicaţie au murit 30 de bebeluşi în aşteptare. Asta înseamnă că toţi cei care aşteaptă au probleme grave”, declară dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Marie Curie.

Potrivit medicului Cârstoveanu îngrijirea unui nou-născut cu boli grave la acest spital costă mult mai puțin ca în altele similar din europa, unde costurile se încadrează între 3.000-5.000 de euro.

Sumele alocate pentru COVID-19 sunt „colosale”

Medicul este iritat, mai ales, că în urma cererilor sale făcute la ministerul Sănătății nu a primit decât promisiuni.

„Unii spun că nu trebuie să vorbim, dar nu pot să accept lucrul acesta, că iarăşi, şi aşa nu facem pentru toţi din ţară, acum să tăiem şi mai mult lucrurile, să nu-i primim şi să isterizăm o groază de colegi, să sune şi să le spunem că nu avem bani, de fapt. Eu am trimis la Direcţia Medicală, cei care au programele în subordine, care au acţiunile prioritare în subordine, am sunat-o personal pe doamna, vezi că-ţi trimit un memoriu, l-am sunat şi pe şeful de la urgenţe, am spus, am terminat banii, ce fac? Am văzut suma pentru COVID-19, colosal, mai mult decât la acţiuni prioritare, ce facem fraţilor? Vreau să văd, ce faceţi pentru COVID-19?”, spune medicul.

Amalia Şerban, şefa Direcţiei Medicale din Ministerul Sănătăţii, spune că se vor aloca bani în viitorul apropiat şi că mai multe spitale sunt în aceeaşi situaţie.

Medicul Cârstoveanu a trimis memoriu spre Minister încă de luna trecută, atrăgând atenţia că banii sunt insuficienţi.

author avatar
Eli Dan Davidescu
440 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta se cheamă crima asupra umanității, ceea ce face guvernul asta. Daca as fi fost in locul parintilor ce le au murit copii cu zile, mi as fi dat foc in fata guvernului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger