Nemulțumirile finanțiștilor față de prevederile proiectului de Ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare, pregătit de Guvern, continuă să aibă ecouri.
„Protestul spontan” de joi, unde zeci de angajați de la Ministerul Finanțelor au ieșit pe holurile instituției conduse de către Marcel Boloș, pentru a-și face cunoscute nemulțumirile este urmat, vineri, de alte proteste, la nivel național.
Nu mai puțin de 18.000 de salariați ai Fiscului protestează vineri în toată țara, începând cu orele dimineții. Cifrele cu privire la numărul protestatarilor au fost anunțate de Sed Lex.
Ce revendicări au finanțiștii nemulțumiți
Sindicaliștii au amintit și care le sunt revendicările. „18.000 de salariați ai Fiscului protestează azi în toată țara, începând cu orele 8,30, solidarizându-se cu protestul de ieri de la Ministerul Finanțelor, pentru a susține revendicările privind:
– Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcție, grad profesional și gradație în cadrul sistemului fiscal
– Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaționale ”finanțe” și a unei grile de salarizare corespunzătoare complexității activității desfășurate
– Respingerea în totalitate a proiectului ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, care dacă ar fi aprobat în forma actuală, ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) și la pierderea locurilor de muncă”, se transmite într-un comunicat de presă.
Avertizează înaintea discuțiilor cu Boloș: Protestele vor continua în absența unor angajamente ferme!
Peste aproximativ o oră, mai exact la ora 13:00, urmează să înceapă o întâlnire cu sindicaliștii, pe care Ministrul Finanțelor a convocat-o pentru a discuta despre aceste revendicări.
„Nu mai sunt suficiente promisiunile! Protestele vor continua în absența unor angajamente ferme!”, transmit reprezentanții Sed Lex.
Potrivit sursei menționate, se protestează în Arad, Giurgiu, gorj, Bihor, dar și în Mureș, Ploiești, Buzău, Neamț, Iași și Constanța.