Cauta

Diaspora din Italia, atac devastator la adresa USR-PLUS

Diaspora vrea ca USR-PLUS să plece de la guvernare

Asociația Românilor din Italia i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să scoată USR-PLUS din alianța de guvernare, arătând că politica acestora stârnește mari nemulțumiri în Diaspora, și nu numai. Asociația a criticat proiectul educației sexuale în școli, lipsa de implicare a ministrului Economiei, precum și inactivitatea Departamentului Românilor de Pretutindeni, condus de același USR-PLUS.

Românii din Italia au lansat un atac virulent la adresa USR-PLUS, a cărei prestație la guvernare a fost una dăunătoare pentru țară, și i-au cerut președintelui Klaus Iohannis dizolvarea actualului guvern, îndepărtarea USR-PLUS din orice formă de autoritate de stat și reconfigurarea spectrului politic prin alegeri anticipate.

”Nu putem să continuăm pe această cale, care este una a dezastrului. Cine nu vede și nu-și dă seama de fariseismul celor de la USR-PLUS, de cacealmaua lor trădătoare, de vânzare de țară în schimbul satisfacerii propriilor interese cât se poate de mercantile, este fie manipulat, fie de aceeași teapă. Globaliști și neo-marxiști până în măduva oaselor, așa-zișii salvatori ai României sunt în realitate o formă deghizată de pierdere totală a identității naționale și spirituale, de aservire altor interese decât celor autohtone. E cazul ca liberalii, care parcă aveau drept deviză enunțul <<Prin noi înșine>>, să se debaraseze de acești <<aliați>>, dacă nu vor să fie târâți, și ei, în prăpastie”, se arată în scrisoarea decshisă adresată de Asociația Românilor din Italia președintelui României. Trăind în străinătate, membrii Diasporei sunt primii care înțeleg și susțin necesitatea continuării procesului de integrare a țării și de aliniere la standardele UE. Însă una este setul de principii și valori și alta este pierderea eu-lui identitar, iar a-ți ascunde sub standardele UE afacerile oneroase, consultanțele mai scumpe decât obiectul consultanței, șmenurile de toate felurile este cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani, susține Asociația Românilor din Italia.

Afară din Guvern

Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia (ARI), ne spune că i-a cerut președintelui Iohannis să evalueze cu atenție prezența USR-PLUS în componența Guvernului, care nu trebuie să mai fie la guvernare, pentru că au făcut foarte multe daune. ”Românii din Italia sunt îngrijorați în momentul de față de cum merg lucrurile în țară și în special de politicile pe care le face USR-PLUS. Una dintre ele este ideea de a introduce în programa școlară educația sexuală. Mulți dintre românii din Italia se gândeau să să-și aducă copiii în sistemul de învățământ românesc, însă acest lucru îi sperie, pentru că tradiția, cultura, obiceiurile, formarea noastră ca părinți a fost cu totul altfel și am vrea ca pe mai departe să transmitem copiilor aceleași lucruri. În Italia, de exemplu, nu se predă educația sexuală în școli”, ne-a declarat Eugen Terteleac. USR-PLUS deține Ministerul Economiei, minister care în această perioadă ar fi trebuit să se îngrijească mai mult de problemele reale economice ale României și să susțină mediul de afaceri autohton, ceea ce nu se întâmplă, spune președintele ARI. Totodată, la Forumul economic pentru oamenii de afaceri italieni care vor să investească în România nimeni de la Ministerul Economiei sau din Guvern nu a fost prezent, în condițiile în care investițiile sunt vitale pentru țara noastră, mai arată acesta.

Agendă ne-românească

Fraudele electorale în multe orașe din România, atacurile împotriva justiției, intenția de a înstrăina ultimele companii de stat profitabile, înlocuirea neconstituțională a conducerii TVR , înlocuirea avocatului poporului (care a produs stupoare la Comisia de la Veneția) – ”toate sunt tot atâtea pietre de moară care atârnă de piciorul beteag al USR-PLUS”, se mai precizează în scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis. ”Acapararea si căpușarea unor ministere strategice de către această grupare și blocarea pur și simplu a activității acestora, întârzierile enorme în atragerea fondurilor europene, lipsa unor strategii și programe pentru sprijinul mediului de afaceri autohton greu încercat de criza Covid, închiderea ministerului românilor de pretutindeni și anularea oricărei activități de sprijin și finanțare pentru românii din străinătate, planul național de reziliență prin care se alocă sume uriașe pentru companii de consultanță străine -toate demască și demonstrează agenda ne-românească a acestei grupări”, se arată în documentul citat.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version