Cauta

De ce mai are România carantină de noapte şi cât timp vor fi interzise nunțile și botezurile

raed arafat restrictii

De ce mai are România carantină de noapte şi cât timp vor fi interzise nunțile și botezurile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că deocamdată este prea devreme pentru a se pronunţa în privinţa modului în care vor fi sărbătorile de iarnă şi că în 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situaţia: „Speranţa este ca oamenii să petreacă mai aproape de normal”.

Autoritățile au decis, vineri, mai multe măsuri de relaxare a unor restricții în România. Va fi permisă organizarea de spectacole, concerte, festivaluri în aer liber, cu cel mult 1.000 de persoane și cu condiția ca aceștia să fie vaccinați anti-COVID sau trecuți prin boală. De asemenea, spectatorii vor putea avea acces la competițiile sportive.

De ce mai avem carantină de noapte?

Întrebați care este explicația pentru care carantina de noapte sau interzicerea nunților și botezurilor rămân în vigoare, oficiali ai Grupului de Comunicare Strategică au răspuns că: „măsurile adoptate sunt analizate periodic (la doua săptămâni) din perspectiva eficientei lor și a necesității de a fi păstrate ori modificate. În funcție de aceste analize se pot emite noi hotărâri”.

Măsurile adoptate prin hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă sunt valabile pana la modificarea acestei hotărâri”, au precizat aceșția.

Restricțiile sus menționate au fost menținute în ultima hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, adoptată pe 12 noiembrie și publicată în Monitorul Oficial pe 13 noiembrie.

Carantina de noapte

Magazine închise de la ora 21:00, nunți și botezuri interzise

Ultimele stiri

  • Noi amănunte în cazul morții Raisei, copila de 2 ani din Dolj. Cine e principalul suspect/Ce povestește bunica fetiței – VIDEO
  • AUR, Smirnă și Tămâie. Magia prin care libanezul Murad se vrea împărat la Mangalia, să-și bage calul troian în Primărie
  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Exit mobile version