AcasăCORONAVIRUSDesecretizarea informațiilor despre vaccinul anti-Covid de la Pfizer: FDA amână până în...

Desecretizarea informațiilor despre vaccinul anti-Covid de la Pfizer: FDA amână până în 2076 publicarea datelor

vaccin-pfizer

aSolicitarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) de a amâna publicarea datelor complete ale Pfizer privind serul COVID-19 cu ARN mesager până în anul 2076 ridică mari semne de întrebare.

FDA solicită ca informațiile privind vaccinul Anti-Covid de la Pfizer să fie desecretizate abia la 55 de ani distanță de la momentul în care agenția federală a dat undă verde pentru distribuirea serurilor. Astfel răspunde FDA la o acțiune în justiție care cere transparență.

Populația vaccinată cu Pfizer, obligată să aștepte 55 de ani desecretizarea

În timp ce multe țări impun obligativitatea certificatului verde, ca o condiție pentru angajați, FDA tergiversează publicarea informațiilor privind siguranța utilizării vaccinurilor.

„FDA i-a cerut unui judecător federal să oblige populația să aștepte până în anul 2076 pentru a face publice toate datele și informațiile pe care s-a bazat pentru a autoriza vaccinul COVID-19 al Pfizer”, a scris avocatul Aaron Siri într-o postare din 17 noiembrie pe Substack.

Acesta subliniază că nu este vorba de nicio greșeală. Practic, FDA solicită un răgaz de 55 de ani pentru a pune la dispoziția publicului aceste informații.

Firma de avocatură a lui Siri este cea care a solicitat FDA, într-o acțiune întinsă pe luni de zile,  documentele, în numele a peste 30 de oameni de știință, profesori și alți academicieni îngrijorați.

FDA cere să publice datele treptat

Astfel, în luna august, imediat după ce FDA a acordat aprobare deplină „vaccinului” Pfizer destinat persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani, un grup de academicieni și oameni de știință renumiți din cadrul organizației Public Health and Medical Professionals for Transparency, reprezentați de Siri Glimstad, au depus fără succes o solicitare la FDA în baza Freedom of Information Act (FOIA. Aceștia cereau să se facă publice informațiile pe care le-a folosit pentru a aproba vaccinul Pfizer cu două doze.

La o lună distanță, pentru că FDA nu a publicat datele, grupul a intentat proces împotriva agenției federale la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul de Nord din Texas. Reclamanții au cerut ca FDA să publice integral datele până cel târziu la 3 martie 2022.

FDA, însă, cere ca divulgarea informațiilor să se facă rând pe rând, astfel încât desecretizarea completă să fie făcută abia în 2076.

Guvernul american dă miliarde de dolari firmei Pfizer

„În urmă cu două zile, FDA i-a cerut unui judecător federal să îi acorde timp până în 2076 pentru a furniza integral aceste informații. FDA i-a cerut judecătorului să o lase să publice cele peste 329.000 de pagini de documente pe care Pfizer le-a trimis FDA pentru a-și autoriza vaccinul într-un ritm de 500 de pagini pe lună, ceea ce înseamnă că publicarea integrală a acestora nu va fi finalizată mai devreme de 2076″, explică avocatul.

Cererea grupului vine în contextul în care FDA a promis în mod repetat că va oferi „transparență totală” cu privire la autorizarea vaccinurilor COVID-19.

„Guvernul federal protejează Pfizer de răspundere. Îi dă miliarde de dolari. Îi obligă pe americani să accepte produsul său. Dar nu vă lasă să vedeți datele care susțin siguranța și eficacitatea produsului său”, mai subliniază Aaron Siri.

author avatar
Alina Costache
1.962 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai daca sunt cinstiti si nu au nimic de ascuns, de ce „atata graba”? Ce, este vorba despre asasinarea lui Kenedy, sa secretizam informatiile 50 de ani?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger