Cauta

Controale de amploare. Dragonul Roșu, „călcat” de zeci de echipe de la Antifraudă. Șeful ANAF: „Acolo evaziunea fiscală e…” – VIDEO

(sursa foto: svnews.ro)

Inspectorii Antifraudă au descins, joi, la complexul din apropierea Capitalei, pentru a face o serie de verificări. Nu mai puțin de 60 de echipe de la Antifraudă au pornit spre „Dragonul Roșu”.

Încă de la orele dimineții, zecile de echipe din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă au ieșit pe teren, pentru a face controale în incinta complexului „Dragonul Roșu”.

Șeful ANAF: „Acolo este un loc în care evaziunea fiscală este la ea acasă”

„La această oră, 60 de echipe ale Antifraudei desfăşoară acţiuni de control în Dragonul Roşu. Acolo este un loc în care evaziunea fiscală este la ea acasă. Şi aşa cum am spus de la începutul mandatului, lupta ANAF-ului va fi împotriva celor care fac evaziune fiscală, iar agenţii economici care îşi declară şi îşi achită obligaţiile la termen nu vor fi niciodată deranjaţi de echipele noastre”, a ales să anunțe șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, într-un mesaj video distribuit și pe pagina oficială a instituției.

Ce anume au constatat inspectorii în urma acestei acțiuni masive de control nu se cunosște deocamdată. Șeful ANAF a menționat, însă, că la finalul zilei vor fi anunțate rezultatele descinderii la „Dragonul Roșu”.

Nu e prima oară, în ultimii ani, când se fac astfel de în controale la complexul ”Dragonul Roșu”. VEZI DETALII AICI și AICI.

Controale și la legume-fructe, dar și la balastiere

Recent, ANAF-ul a anunțat concluziile unor controale derulate, în perioada 18-20 mai, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere).

Din comunicatul ANAF transmis în 24 mai rezultă că „în primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane delei (amenzi și confiscări), din care:

– peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei- aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, șase depozite au fost sigilate, iar marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată”.

Potrivit ANAF, controalele au vizat, între altele, fiscalizarea veniturilor – inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, precum și existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării.

Ultimele stiri

  • Concluzia medicilor care se ocupă de Florin Piersic: „E un caz complicat”. Doctorii de la Institutul Matei Balș s-au deplasat la Spitalul Foişor
  • Alege ce citești
  • Bătălia globală a cipurilor: cine pune la bătaie zeci de miliarde de dolari
  • Play-and-OUT! Dinamo mai bagă o fisă
  • „Gollum”, de la NATO la Cotroceni
  • Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului. Problemă: fostul edil a murit în urmă cu 11 ani! Gafă mare în Moldova
  • Isterie totală. Peste 19.000 MW din fotovoltaice, pregătiți să dezechilibreze rețelele
  • Produsul pe care Mega Image l-a retras de la vânzare deoarece conţine pesticide! Cum vă primiţi banii înapoi
  • Veşti foarte bune pentru fermieri. Autorităţile le-au mai „relaxat” obligaţiile. Sprijin financiar suplimentar
  • Au inventat semaforul cu patru culori. Pentru ce maşini va fi special introdusă nuanţa alb
  • Exit mobile version