Carnea de miel a ajuns un lux pe care puţini români şi-l mai permit de Paşte. Oamenii sunt şocaţi de preţul mare pe care îl găsesc în supermarketuri și piețe în această perioadă.
Este de aşteptat ca în apropierea Paştelui carnea de miel să se scumpească şi mai mult.
Carnea de miel a ajuns să coste luni, în galantare, 60 de lei kilogramul, cu o săptămână înainte de Paşte.
Carnea de miel, de două ori mai scumpă față de Paștele trecut
Acest preţ înseamnă cu 50% mai mult faţă de anul trecut, după ce zilele trecute, carnea de miel era în jur de 50 de lei kilogramul.
O masă tradițională de Paște nu conține însă numai carne de miel, ci și, spre exemplu, drob. Iar acesta se comercializează cu 13,99 lei la 300 de grame (4,66 lei/100 de grame), la Mega Image, sau 3,89 lei/100 de grame la Hala Obor.
Scumpirile din ultima perioadă se vor resimţi cel mai tare în buzunarele românilor în pregătirile pentru masa de Paşte.