Cauta

Bode și Budăi nu au reușit să-i calmeze pe polițiști. Protestele continuă!

Polițiștii aprind scânteia protestelor împotriva Guvernului

Polițiștii nu mai cred în minciunile guvernanților și sunt mai hotărâți ca oricând să protesteze, sub toate formele, până la rezolvarea concretă a revendicărilor. Ministrul de Interne, Lucian Bode, și Marius Budăi, ministrul Muncii, s-au întrecut în promisiuni pentru a-i calma pe polițiștii care au luat cu asalt ministerele, însă, de data aceasta, sindicaliștii nu s-au lăsat păcăliți.

Guvernul a reușit să enerveze toate sindicatele din MAI, astfel că protestele din fața ministerelor se fac în valuri. În cea de-a patra zi de proteste ale Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), miniștrii de Interne și al Muncii au decis să discute cu aceștia, în speranța că vor pune capăt zgomotelor asurzitoare ale vuvuzelelor din fața instituțiilor. Astfel, martți, 16 august, la ora 10.30, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a primit o delegație a protestatarilor, incluzând conducerea centrală a SNPPC.

”Discuțiile au fost purtate, în principal, pe marginea problemelor generate de neaplicarea integrală a Legii-cadru 153/2017 a salarizării. Ministrul Lucian Bode a precizat că, având în vedere importanța activității MAI, susține aplicarea a 1/2 din restanța existentă în acest moment, adică o tranșă anuală. De asemenea, există o intenție de majorare a sporului de suprasolicitare neuropsihică, de la 10%, la 15%, în cazul în care și alte ministere insistă cu acordarea sporului de complexitate, în cuantum de 15%”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Susținerea verbală a ministrului Lucian Bode nu are însă nicio valoare pentru polițiști, mai ales că aceleași texte le recită de fiecare dată, fără a se implica, concret, în obținerea drepturilor legale pentru angajații MAI. Când protestatarii au ajuns la Ministerul Muncii, ministrul Marius Budăi a plusat, coborând în mijlocul acestora.

”Ministrul Marius Budăi ne-a comunicat că există o intenție de a se acorda, tot în parte, restanța salarială în discuție, rezultată din Legea 153/2017 (în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la militarii, polițiștii și personalul contractual din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, lege modificată prin OUG în ultimii doi ani)”, au precizat reprezentanții SNPPC.

”Suntem sătui de promisiuni!”

Susținerea și intenția celor doi miniștri din Guvernul Ciucă i-au lăsat reci pe sindicaliștii din Poliție, care spun că s-au săturat de promisiuni. ”Ne dorim concretizarea revendicărilor, așa cum le-am solicitat! De aceea, până la concretizarea acestor promisiuni, prin OUG, care va fi adoptată curând, continuăm protestele după calendarul anunțat: miercuri, 17 august, începând cu ora 10.00, la Guvern – Pța Victoriei, de unde vom pleca la sediile PSD și PNL (mai ales că, după ora 13.00, este preconizată începerea ședinței de Guvern, care va decide măsurile fiscal-bugetare pentru acest an și, în consecință, și soarta financiară a familiei noastre ocupaționale) și  joi, 18 august, ora 10,00 –  Reprezentanța Comisiei Europene în România. Cerem respectarea legii și a oamenilor care asigură siguranța cetățenilor și a statului!”, se mai precizează în comunicatul SNPPC.

Ziua și protestul

Miercuri, 17 august 2022, ora 12:00, Sindicatul Polițiștilor Europol împreună cu Sindicatul Polițiștilor de Penitenciare vor protesta și ei tot în fața Ministerului Muncii pentru susținerea aplicării Legii nr. 153/2017, act normativ ce a fost suspendat prin ordonanțe de urgență începând cu anul 2020. ”În condițiile în care costurile au explodat, salariile polițiștilor și ale polițiștilor din penitenciare sunt ținute, în mod deliberat, la un nivel mediocru, surclasat de veniturile obținute în domenii lipsite de riscuri, cu dificultate redusă a muncii, domenii în care salariaților nu li se impun restricții, interdicții, integritate absolută și o disponibilitate permanentă în a efectua orice tip de misiune, la orice oră, indiferent că este repaus săptămânal sau sărbătoare legală”, transmit sindicaliștii de la Europol.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version