Cauta

BACALAUREAT 2021. Sesiunea de toamnă începe luni, 16 august, cu proba scrisă la limba română

bacalaureat

BACALAUREAT 2021. Sesiunea de toamnă începe luni, 16 august, cu proba scrisă la limba română

BACALAUREAT 2021. Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 începe luni cu proba scrisă la limba română.

Prima probă scrisă este la Limba şi literatura română, marţi va fi proba obligatorie a profilului, ziua următoare proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba de limba şi literatura maternă joi. Între 23 şi 31 august se vor echivala şi recunoaşte competenţele lingvistice şi digitale.

Probele scrise încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-19 sunt valabile şi în sesiunea august-septembrie 2021. Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

BACALAUREAT 2021. Aproape 39.000 de candidați înscriși

La această sesiune s-au înscris aproape 39.000 de candidaţi, potrivit Ministerului Educației. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare, a anunțat duminică Ministerul Educației.

La sesiunea a doua examenului de bacalaurea 2021 pot participa cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea de vară, dar și candidații din promoțiile anterioare care au picat. Nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cei care au fost dați afară din examen pentru aceste motive în sesiunea de vară au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia putând participa din nou.

BACALAUREAT 2021. Calendar sesiunea august – septembrie

Se echivalează:

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version