Cauta

Atenţie, este ŢEAPA momentului! Cei mai mulţi români le cad în plasă şi le plătesc banii pe loc!

elevi telefoane

Atenţie, este ŢEAPA momentului! Cei mai mulţi români le cad în plasă şi le plătesc banii pe loc!

Elevii care au terminat clasa a XII-a trec, în aceste zile, prin focului examenului de Bacalaureat 2021. Tinerii trebuie să fie atenţi, totuşi, la ţeapa momentului din România.

Subiecte false de la Bac 2021 au fost scoase la vânzare pe internet, la prețul de 50 de lei.

De ce este totul o minciună?

Subiectele false sunt puse la dispoziția elevilor, cu puțin timp înainte de începerea examenelor, pe anumite rețele de socializare.

E vorba despre o păcăleală, deoarece subiectele reale nu sunt singulare, ci sunt mai multe variante, iar extragerea se face chiar înaintea începerii examenului.

Elevii trebuie să știe că extragerea subiectului se face în dimineața examenului, împreună cu o copie de rezervă. Acestea sunt trimise către Inspectoratul din teritoriu, apoi acestea pleacă spre instituțiile de învățământ.

Fraudarea se duce în Social Media

Specialiştii avertizează în legătură cu conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat, acestea reprezentând o tentativă de fraudare.

Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat.

Ca şi în anii precedenţi, echipa CERT-RO a fost notificată despre existenţa unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susţină acest examen”, transmit Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Reţineţi faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi cu puţin timp înainte de start.

Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituţiile de învăţământ.

Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, au explicat experţii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version