Cauta

ANEXA 13: CREȘTE VÂRSTA DE PENSIONARE ÎN SISTEM!

Militarii știu barem ce pensii vor avea!

Iată că, din nou, încă extrem de controversatele decizii ale Curții Constituționale ale României o iau unele ”hăis” și altele ”cea”.

Curtea Constituțională a decis creșterea vârstei de pensionare

Astfel că aceeași Curte Constituțională a decis că ” Legea pensiilor de serviciu se întoarce în Parlament, a fost declarată parțial neconstituțională”. În schimb, a doua zi, tot Curtea Constituțională a decis că ”modificările la Legea pensiilor militare sunt constituționale”.

Astfel că avem barem niște reguli precise pentru calcularea pensiilor militare, după o mult prea îndelungată perioadă de incertitudine…

Anexa 13

Astfel că vârsta standard de pensionare pentru militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, ordinii publice și securității naționale este de 60 de ani, până în 2030, cu 25 de ani vechime minimă efectivă necesară pentru deschiderea dreptului de pensie pentru limită de vârstă.

Anexa 13 din lege fiind cea care delimitează cât se poate de clar noua situație de fapt în ceea ce privește creșterea vârstei standard de pensionare pentru militari:

”2031 – 61 de ani

2032 – 62 de ani

2033 – 63 de ani

2034 – 64 de ani

2035 – 65 de ani”.

De asemenea, în aceeași Anexă 13 se prevede explicit că ”până în anul 2035 inclusiv, vechimea minimă pentru pensionare pe limită de vârstă va rămâne neschimbată, respectiv de 25 de ani”.

În plus, rămâne astfel literă de lege și paragraful care prevede că ”în perioada iulie 2023 – iunie 2024, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în ultimele 12 luni consecutive de activitate, actualizate cu indicele prețurilor de consum lunar, la data deschiderii drepturilor de pensie”.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version