Cauta

Ai grijă la ce mănânci! Cum recunoști brânza falsă, plină de chimicale, când o cumperi din magazin

Specialiştii au tras un semnal de alarmă şi ne învaţă cum să recunoaştem brânza naturală fără chimicale. Cel mai important este să citiți eticheta înainte de a cumpăra.

Dacă vă gândeați că brânza de la supermarket sau din piețe este naturală și fără chimicale, vă înșelați.

Cum recunoşti brânza naturală?

Este destul de dificil să diferențiezi o brânză naturală de una contrafăcută. Potrivit studiilor, un sfert dintre români nu ştiu ce conţin alimentele pe care le cumpără din comerț. Sunt puțini care citesc etichetele produselor.

Există însă câteva metode prin care puteți identifica brânza 100% naturală de cea cu chimicale. Și în piețe se vinde brânză plină de uleiuri vegetale, amidon și diverse arome. Iată câteva trucuri:

Citeşte eticheta cu mare atenţie!

O brânză de calitate va avea în general o listă scurtă de ingrediente, cum ar fi lapte, culturi lactice (sau fermenti), sare și, în cazul brânzeturilor cu mucegai, spori de mucegai specifici.

Pe de altă parte, prezența unor ingrediente precum coloranții artificiali, agenți de îngroșare, emulgatori, conservanți, arome artificiale sau alte aditivi sugerează un produs mai puțin natural.

Aspectul și textura

Brânza naturală poate prezenta variații de culoare și textură, un semn al procesului natural de maturare și al lipsei de uniformitate specifică producției masive.

Dacă brânza arată „prea perfectă” sau are o textură neobișnuit de uniformă, poate fi un indiciu că au fost folosiți aditivi pentru a atinge aceste caracteristici.

Gustul

Brânza de calitate superioară are un gust distinct, care reflectă ingredientele naturale și procesul de maturare. Brânzeturile pline de chimicale pot avea adesea un gust artificial sau unul care pare „plat” și lipsit de complexitate.

Prețul

Deși prețul nu este întotdeauna un indicator fidel al calității, brânzeturile naturale, produse în mod tradițional, tind să fie mai scumpe din cauza costurilor mai ridicate de producție și a timpului de maturare.

Ultimele stiri

  • A mai apărut un nume! Pe cine ar vrea, de fapt, Nicușor Dan la șefia SRI!
  • ȘOC pe Insula Iubirii – lacrimi, săruturi ratate și demolări emoționale live
  • Sindicaliștii „pun tunurile” pe Oana Țoiu, șefa MAE: Diplomația română nu poate fi reformată prin ipocrizie și dublu standard! Profesionalizarea nu se face prin numiri politice
  • România, campioană la tineri pierduți: 1 din 5 nu muncește și nu învață. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României caută soluții și lansează concursul „Proiect de țară – România 2050”
  • Plan desprins parcă dintr-un film: Un bărbat și-a înscenat moartea ca să scape de soție, pentru a fugi din țară și a fi cu o altă femeie/Ce pedeapsă a primit
  • Surse: Numele propuse de Nicușor Dan pentru șefia SRI și SIE și ajunse pe masa coaliției/Președintele s-ar fi lovit de un prim refuz
  • Coaliția, aproape de consens pe Pachetul 2. Măsurile discutate și pe care Guvernul ar urma să-și asume răspunderea
  • FOTO. Accident pe DN 7, în Vâlcea. Șapte persoane rănite, un copil fiind în stare gravă
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 27 august 2025 – Evitați activitățile dificile, care necesită putere de concentrare
  • Exit mobile version