Cauta

Adevărul despre pensiile românilor în 2022: se schimbă formula pentru majorarea lor

marius budai, ministrul Muncii

Adevărul despre pensiile românilor în 2022: se schimbă formula pentru majorarea lor

Marius Budăi, ministrul Muncii, a ieşit cu noi precizări în legătură cu pensiile românilor, în 2022. Acesta nu promite o mărire a pensiilor în perioada următoare.

Totuşi, reprezentantul Guvernului a anunţat schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor. Guvernantul PSD a dat însă asigurări românilor că prezența PSD în guvern va aduce plus valoare.

Se bazează pe procentul de plată din PNRR

Marius Budăi a intrat în detalii şi a creionat o idee de calcul pentru majorarea veniturilor seniorilor.

Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile.

Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare.

Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin legea, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați.

Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani. E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României. Pensia minimă nu va fi legată de salariul minim, nu au fost discuții pe această temă.

Au fost specialiști care au spus că legea pensiei actuale este foarte bună, o vom îmbunătăți dacă este nevoie. Formula de calcul cea nouă a fost formulată cu ajutorul specialiștilor”, a declarat Marius Budăi pentru postul România TV.

Planuri şi cu Pilonul II de Pensii

Cetățenii care au contribuit la Pilonul II de pensii ar trebui să fie lăsați să aleagă singuri modalitatea în care ar vrea să primească banii din pensia administrată privat, a declarat secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Nu e nicio modificare. În momentul de față nu este nicio lege care să reglementeze cum se plătesc banii din Pilonul II. Când va exista această lege, acolo vom vedea dacă iei toți banii odată sau dacă sunt dați lunar.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să lași la alegerea oricărui cetățean care a contribuit cum vrea să primească banii din Pilonul II”, a spus Vîlceanu, într-o conferință.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version