Cauta

Panică în sistemul medical. De ce le este teamă cadrelor medicale. „Noi îi sedăm şi îi intubăm ca să îi omorâm”

Diversiunile care au fost lansate din cauze și surse necunoscute în legătură cu existența virusului ucigaș încep să se manifeste tot mai periculos în România. Faptul că din multe surse s-a zvonit că noul coronavirus este doat o invenție și nu ar fi nimic adevărat, generează de multe ori scandaluri între pacienți și cadrele medicale.

Medicii spun că se tem de un val întreg de procese din partea rudelor celor decedați din cauza acestui virus.

„Avem discuţii care sunt absolut de Kafka cu aparţinători care ne spun că nu există virusul, că noi îi sedăm şi îi intubăm ca să îi omorâm”, spune un medic.

După 5 luni foarte grele în care medicii au muncit pe rupte au acum pe umeri încă o povară: se tem de un val de plângeri penale din partea pacienţilor sau rudelor acestora.

De când a fost decalnșată pandemia de coronavirus, medici care sunt de alte specialități dau ajutor colegilor lor infecționiști.

Faptul că nu există suficienţi infecţionişti, a determinat ca medici ortopezi, chirurgi, urologi, internişti, dermatologi sau neurologi să ajute la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19

Medicul Laura Zarafin de la Spitalul Colentina spune că medicii care nu sunt infecţionişti sau epidemiologi nu au nicio derogare din partea autorităţilor care să-i ajute în procesele penale.

„Foarte multe specialităţi nu au în momentul acesta niciun fel de acoperire legală, în sensul că nu am primit niciun fel de documentaţie, protocoale sau competenţe pentru a trata astfel de pacienţi. Noi avem discuţii care sunt absolut de Kafka cu aparţinători care ne spun că nu există virusul, că noi îi sedăm şi îi intubăm ca să îi omorâm, şi aceste afirmaţii sunt din ce în ce mai dese. Riscăm să ne trezim târâţi prin procese ani de zile”, a declarat dr. Laura Zarafin, medic de ATI la Spitalul Colentina.

Medicii se așteaptă la un val de procese

Preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor spune că o hârtie de la conducerea spitalului e suficientă pentru ca aceşti medici să fie acoperiţi, dar recunoaşte că se aşteaptă la un val de procese.

„Trebuie să se asigure că are o hârtie de la directorul său, de la cel care îl trimite să facă lucrul ăsta şi atunci merge în regres răspunderea împotriva celui care l-a trimis acolo, dându-i o hârtie oficială”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor, dr. Gheorghe Borcean.

În acest context, avocatul Claudia Gheorghiţă sfătuieşte medicii să se folosească de dreptul de petiţionare prevăzut de Constituţie, adică să facă petiţii spre Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor pentru a obţine soluţii concrete.

„Situaţia este destul de dificilă, reglementare nu există în acest sens. Ce aş putea vedea la momentul de faţă ca sistem de protecţie pentru medicii specialişti este de a se adresa cu dreptul de petiţionare prevăzut de Constituţie. Medicii ar putea să apeleze şi la asociaţiile profesionale existente şi constituite, la consiliul medicilor, pentru a lua legătura şi a se implica în nişte discuţii cu Ministerul Sănătăţii”, a precizat avocatul Claudia Gheorghiţă, potrivit stiridiaspora.ro

Ultimele stiri

  • Schema germană: schimb de mașini pentru a evita tarifele americane
  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • Exit mobile version