Cauta

Alexadru Rafila trimite Curtea de Conturi „peste” Raed Arafat! Jigniri între cei 2, care au ajuns până la Ceauşescu

alexandru rafila

Alexadru Rafila trimite Curtea de Conturi "peste" Raed Arafat! Jigniri între cei 2, care au ajuns până la Ceauşescu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că proiectul care prevede că asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a rămas „în stand-by” și a susținut că el a fost deschis la dialog, dar nu a avut interlocutor.

Nu putem să preluăm atribuțiile Ministerului Sănătății și să le transferăm altui minister care are cu totul și cu totul alte atribuții. Din păcate, eu n-am avut interlocutor. Am fost deschis la dialog.

Eu dialog pe Facebook eu nu prea fac. Singurele remarci au fost pe Facebook sau interviuri ale domnului Arafat care singur în birou se intervieva”, a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila cere intervenția Curții de Conturi

Nemulțumirea lui Alexandru Rafila este legată de faptul că Ministerul Sănătății finanțează activitatea unor servicii – între care Ambulanța și unitățile de primiri-urgențe – care în prezent sunt în subordinea Ministerului de Interne, mai precis a Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

„Chestiunea asta nici nu știu dacă este legală, eu o să fac o solicitare către Curtea de Conturi a României, cum pot eu să plătesc niște servicii medicale sau niște activități, niște salarii, costuri de întreținere despre care eu nici măcar nu sunt informat?

Una este să coordonez operațional într-o situație de urgență și altceva este ca plătitorul și unitățile de ambulanță și UPU, în mod evident sunt subordonate Ministerului Sănătății, că eu sunt ordonatorul de credit.

Eu semnez pentru banii acestor instituții. Nu poate altcineva să vină să cheltuiască banii acestor instituții și nici măcar să nu mă informeze despre modul în care face acest lucru.

Mie mi se pare că cele două elemente, legalitatea și logica, sunt sfidate de această abordare”, a arătat Alexandru Rafila.

Arafat îl evită pe Rafila

Alexandru Rafila a spus că l-a informat deje pe Arafat și i-a trimis o adresă, însă răspunsul a fost neadecvat.

Chestiunile astea, comparațiile cu Ceaușescu – nu cred că a ales persoana potrivită. Autoritatea și modul discreționar de a dispune, în orice caz, nu sunt la mine și cred că lumea a apreciat în timp modul echilibrat și decent în care am abordat problemele, inclusiv în timpul pandemiei”, a mai zis Rafila.

Ministrul Sănătăţii s-a referit la o declarație recentă a lui Raed Arafat, care a spus, referitor la disputa pe care o are cu Ministerul Sănătății:

Sunt două soluții în fața noastră. Mergem după amintiri și ne întoarcem la amintiri. Sau mergem spre viitor.

Eu prefer să mă duc spre viitor, să dezvolt pe bază la ce avem acuma, nu să mă duc după amintirile cum era sistemul în anii 90, cum era sistemul pe timpul lui Ceaușescu”.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version