AcasăSANATATEUrmează o pandemie de variola maimuţei, în România? Alexandru Rafila a răspuns...

Urmează o pandemie de variola maimuţei, în România? Alexandru Rafila a răspuns la cea mai arzătoare întrebare

Alexandru Rafila dă vești proaste românilor. Starea de alertă rămâne

Primele cazuri confirmate de variola maimuţei au fost depistate la începutul lunii mai în Europa şi în America de Nord. Autoritățile sanitare la nivel mondial se tem că maladia s-ar putea propaga în Africa de Vest, dar și în restul lumii.

Boala se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

Urmează o pandemie în România?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, faptul că este exclus riscul unei pandemii de variola maimuţei.

Nici vorbă de pandemie. Este exclus așa ceva. Rata de reproducere a acestei infecţii este mult sub 1, este 0,3. Ştiți bine că pentru infecția cu noul coronavirus am plecat de la 3 și am ajuns pe la 10 sau chiar peste rată de reproducere.

Deci riscul de infecție este mic și nu se transmite decât prin contact direct, prelungit, cu o persoană infectată.

Cele 90 de cazuri care au fost înregistrate în Europa au fost oarecum grupate în majoritatea lor, în sensul că se poate stabili calea de transmitere în cadrul acelor grupuri”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Variola maimuței, mortalitate mai scăzută

Variola maimuței, mortalitate mai scăzută decât variola normală. În cursul ultimilor 10-20 de ani, ratele cumulate ale mortalității prin variola maimuței au fost undeva între 3-6%. În cazul României, rata mortalității este în jur de 0.32%-0.35%.

„Suficient de jos pentru ca să nu se producă răspândire explozivă”, au spus experţii.

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase.

author avatar
Andrei Ștefan
1.102 afisari

8 COMENTARII

  1. RUSINEA PRESEI ROMANE . ANALFABETII ROMANIEI AU SITUL LOR : Ziare.com
    ATENTIE !!! IMPOSTORII SUNT PE ZIARE.COM . CENZURA ANALFABETILOR CULMEA IRONIEI
    FALSI JURNALISTI PE ZIARE.COM ! COPISTII SI IMPOSTORII FAC PROPAGANDA MINCINOASA SI IMPUN CA CEI CE POSTEAZA SA LAUDE SI SA ELOGIEZE LA COMANDA
    ALTFEL SUNT STERSE COMENTARIILE .

    Ziare.com RUSINEA PRESEI SI JURNALISMULUI ROMANESC ! FALSI JURNALISTI , ANALFABETI FUNCTIONALI ESCROCI CE PUBLICA ARTICOLE COPIATE DE PE SITE-uri SI CARE AU SUTE DE CONTURI SI FAC COMENTARII LA ARTICOLELE LOR PENTRU ASI LAUDA MIZERIILE SE AUTO PUNCTEAZA , HARTUIESC SI INSULTA CITITORII CE NU SUNT DE ACORD
    ANALFABETII FALSI JURNALISTI , COPISTI SI PLAGIATORI , de pe Site-ul Ziare.com SUNT UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIA DIN ROMANIA
    CENZURA SI INSULTE GROSOLANE , CALOMNII SI DENIGRARI PENTRU CINE NU SUNT DE ACORD CU MINCIUNILE SI PROPAGANDA PUPIN CURISTA A POSTACILOR ziare.com

  2. Rafila inca nu stie nu a ajuns ordinu in colonie.Asa cum nici klaus nu stia pina n-a primit ordinu de covrig 19,apoi ne-au bagat in case doua luni,teste vaxxuri!Ne-au inchis spitalele!.Au interzis ivermectina si arbidolul!Si azi in spitalele din Romania masca e obligatorie si TESTU COVID la intrare!! Azi spitalele functioneaza la doar 50 din capacitate! De ce nu 100%?? Romanii platesc asigurari medicale de care nu beneficiaza iar medicii si pers.medical -isi iau bani/salariile intregi+bonusuri!-se comporta cu pacientii asigurati de parca ar fi cersetori,milogi,sclavii lor!! Ar trebuii si pers.medical sa primeasca 50% salariile daca tot lucreaza spitalele la doar 50% din capacitate!O mare rusine!!Huuoooo!

  3. Bai Prafila, tu esti sigur ca o sa poti vaxxina in cap pe toti romansii contra virusul maimutei nebune care sunteti voi, astia din gubernare si sparlament ? Noi nu prea am fi asa de sigur !! Vezi ca te joci, adica va cam jucati cu focul, iar in airna asta chiar sunt ceva sanse serioase sa va ardeti !! Bai Prafila si bai Maciuca, stii cum e, acum sau ardeti voi, sau arde poporul, alta cale de iesire nu exista !! Ha ha ha 🙂 Bai Prafila, adica bai Rafilstein, bai sekuriciule imputit ordinar, o sa ajungi sus pe stalp pe Magheru, nu vei avea nimic si vei fi fericit !!

  4. Nenea asta spune si el ce crede ca vrea electoratul sa auda, stai sa vina banii pentru „corecta informare” sa vezi cum se aliniaza toti ca antena 3 … Toate efectele secundare ale vaccinurilor mrna vor fi inregistrate ca variola maimutei. Dresatii aia care inca umbla cu FFP2 pe muian vor face cozi la serul vindecator….

  5. Maimutele sint NATO care products acesti virusi sa tina prosti mea sub control si sa si vinda vaccinele fabricate de Diavolul drogat

  6. Daca-i ordin,cu placere! Ne vom „molipsi” si de „boala” asta.Altfel,cum isi vor duce ei la bun sfarsit-pentru ei,stapanii lumii,bun-si cat se poate de rau pentru noi,ceilalti.Din pacate,vor fi destui-membri ai turmei,care vor da credibilitate-din prostie sau frica-specialistilor care ne vor asalta iar, cu predictiile lor,cu „sfaturile”lor,cu amenintarile lor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger