Cauta

SIE se retrage cu coada intre picioare din Republica Moldova!

Fara putinta de tagada, cea mai ampla ofensiva diplomatica a Romaniei din ultimele doua decenii si jumatate a avut loc in Republica Moldova, tara „vecina, sora si prietena” pe care autoritatile de la Bucuresti au incercat cu disperare sa o mentina pe orbita democratiei si a Uniunii Europene.

Agentii FSB deturneaza Moldova de la drumul european

Iar miza a fost cu atat mai mare cu cat marile cancelarii ale lumii nu au facut niciun secret din a-si reafirma speranta ca nu vor avea de ce sa regrete ca lasa integrarea Moldovei pe mainile Romaniei. Si, ce-i drept, Bucurestiul s-a zbatut ca niciodata pentru a trage dupa sine Chisinaul in structurile euro-atlantice. Mai mult, pe langa eforturile diplomatice si financiare considerabile depuse constant de catre guvernul Ponta pentru sustinerea neconditionata a fostului premier moldovean Iurie Leanca, batalia pentru Moldova s-a dus si pe frontul nevazut al serviciilor secrete. Acolo unde agentiile romanesti specializate, in frunte cu SIE, au trimis un adevarat desant de ofiteri acoperiti sau de influenta pentru a-i impiedica pe oamenii FSB-ului rusesc sa-si bage coada in jocurile politice de la Chisinau.

22.01.2015 - „National“ a dezvăluit bătălia între serviciile secrete

Numai ca, asa cum s-a intamplat de atatea ori in istoria noastra, ne-am inecat pur si simplu la malul „europenizarii” moldovenilor, noul premier al acestora nemaifiind acum pro-romanul Iurie Leanca, ci „independentul” sprijinit de comunisti, Chiril Gaburici.

La mustata

Romania a bagat bani, foarte multi bani in Republica Moldova, proiectele transfrontaliere comune facute cu guvernul lui Iurie Leanca parand sa aiba prioritate absoluta. In plus, pe langa donatiile la vedere si investitiile guvernamentale oficiale, de la Bucuresti si de la partenerii nostri occidentali s-au pompat, pe cai „particulare”, si alte fonduri importante, totul in scopul de a conserva drumul european al Republicii Moldova.

Iurie Leancă a pierdut sefia Guvernului

Ceea ce ar fi insemnat o palma strategica usturatoare pentru administratia Putin, care isi asmutise agentii serviciului federal de spionaj, FSB, asupra acestui „fost teritoriu sovietic”. Iar alegerile de la 30 noiembrie 2014 aveau sa-i faca pe cei implicati in acest proiect de europenizare fortata a Moldovei sa desfaca sticlele de sampanie, dupa ce cele trei partide cu preferinte declarate pro-europene au castigat scrutinul. Iar dupa ce presedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe favoritul cancelariilor occidentale, Iurie Leanca, sa formeze noul cabinet, zarurile pareau ca si aruncate. Numai ca, totusi, s-a intamplat ceva si omul Bucurestiului nu a mai reusit sa faca rost de noua voturi, cat avea nevoie pentru a castiga increderea Parlamentului.

Eroare fatala a Cotrocenilor?

Extrem de controversat ramane insa gestul noului presedinte roman, Klaus Iohannis refuzand, fara prea multe explicatii, sa se mai deplaseze la Chisinau pentru a „garanta” varianta Iurie Leanca la sefia guvernului. Iar dincolo de toate supozitiile, acest refuz a fost folosit din plin de adversarii fostului premier, oamenii Moscovei din Republica Moldova declansand o adevarata campanie ca „pana si Romania si-a luat mana de pe Leanca”. Si uite asa, in loc de Leanca, in fruntea guvernului moldovean a ajuns, cu sprijinul fatis al liderului comunist Vladimir Voronin, „romanul” Chiril Gaburici.

Cu sprijinul comunistilor, Chiril Gaburici este noul premier

Mai mult, surse din cadrul serviciilor secrete romanesti „detasate” la Chisinau sustin ca nu asteptau decat un semnal politic de la Bucuresti pentru a putea face rost, prin „mijloace specifice”, de cele cateva voturi care ii mai trebuiau lui Iurie Leanca. Numai ca „OK”-ul nu a mai venit…

Cine achita nota de plata?

Serviciile secrete romanesti au „scolarizat” in ultima vreme sute de functionari moldoveni care au fost apoi numiti in importante functii de conducere. Si care acum vor fi zburati din functii. In plus, firme romanesti sub acoperire au incercat sa tina piept asaltului economic al Moscovei, fondurile speciale destinate in acest scop fiind „umflate” tocmai mai mult. Iar acum, toti acesti agenti acoperiti sau de influenta se retrag cu coada intre picioare din Republica Moldova, Bucurestiul recunoscand practic ca si-a luat o papara zdravana de la contraspionajul rusesc. Marea intrebare care ramane insa este cine achita uriasa nota de plata decontata de catre structurile guvernamentale de la Bucuresti pentru ramanerea lui Iurie Leanca in fruntea guvernului moldovean?

Ultimele stiri

  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Exit mobile version