Cauta

Ciolos si-a facut temele date de Isarescu: a amanat Legea falimentului personal

Chemat la ordine la conduicerea Bancii Nationale a Romaniei, premierul Dacian Ciolos si-a insusit dispozitiile primite si a procedat in consecinta. Astfel, Guvernul a amanat, ieri, cu un an, aplicarea legii insolventei persoanelor fizice, care trebuia sa intre in vigoare chiar din 27 decembrie, oferind un moment de respiro pentru bancile deja speriate de legea darii in plata, intoarsa de presedintele Klaus Iohannis in Parlament, spre reexaminare.

Premierul Dacian Cilos le-a pus bancherilor sub brad o amanare de un an a legii falimentului personal

Amanarea cu un an a intrarii in vigoare a legii a fost decisa in conditiile in care, o parte din mecanismul de aplicare nu este inca pregatit, iar normele metodologice de implementare nu au fost adoptate. Intr-adevar, unele dintre prevederile acestui act normativ trebuia sa fie aplicate inca din vara, prin constituirea la nivel judetean/regional, a comisiilor de insolventa, pe mesele carora urmau sa fie depuse dosarele debitorilor intrati in incapacitate de plata a creditelor catre banci. Problema e ca Guvernul Ponta a tot amanat aplicarea acestor prevederi, iar in lipsa comisiilor, legea chiar nu avea cum sa fie pusa in aplicare. Sigur, in baza ei, datornicii isi puteau declara oricum, insolventa, ceea ce le-ar fi creat un mare disconfort bancilor. Noroc cu invitatia (obligatorie) primita marti de premierul Dacian Ciolos la BNR, in urma careia s-a stabilit ca bancherii nu au nevoie de un stres in plus de Sarbatori. In consecinta, guvernul tehnocrat a decis, ieri, amanarea cu un an a intrarii in vigoare a legii insolventei persoanelor fizice.

Sarcini pentru ANPC si Ministerul Economiei

Pana la jumatatea lunii ianuarie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri vor prezenta Guvernului un plan al masurilor necesare pentru pregatirea implementarii acestei legi, care sa contina etapele, termenele de realizare si responsabilii. De asemenea, ANPC are sarcina sa prezinte Guvernului raportari trimestriale privind realizarea acestui plan de masuri menit sa pregateasca intrarea in vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version