Cauta

USL dicteaza democratia „constructiva”

Ca dovada ca nici in politica nu se inventeaza nimic, ci doar se reiau vechi clisee, Crin Antonescu readuce in contemporaneitate un termen folosit obsesiv de propangandistii comunisti: „constructiv”.

In comisia de revizuire a Constitutiei, somnul ratiunii USL renaste monstri

Concret, este vorba de „motiunea de cenzura constructiva”, despre care liderul PNL sustine ca ar fi folosita si de germanii Angelei Merkel. Obsedat mai nou sa-i semene distinsei doamne (noroc ca aceasta poarta cel mai des pantaloni, prin urmare nu riscam sa-l vedem pe Antonescu defiland spre Cotroceni intr-un deux-pieces cu fusta), liderul PNL o fi tinut probabil sa-i aduca un omagiu cancelarului german, taman in ziua intalnirii Merkel – Ponta. „Avem o formula care va contribui la stabilitatea politica si la stabilitatea Guvernului. Avem noutatea introducerii asa-numitei motiuni de cenzura constructive, prin care, cand se initiaza o motiune de cenzura, initiatorii trebuie sa propuna un succesor. Astfel, in calitate de semnatari ai unei motiuni, propunem sa cada premierul si Guvernul si, in succesiune, sa vina X, pe care il consideram capabil sa formeze o majoritate”, a detaliat Antonescu. Iar cum in Romania nu-i rost de opozitie constructiva, se poate conchide ca nici de motiuni de cenzura nu o sa mai auzim in viitorul programat de uselisti. In schimb, Antonescu a fost de acord cu reducerea mandatului prezidential, de la 5 la 4 ani, cu un mic bonus insa: va avea dreptul constitutional de a fi numit „sef al statului”, titulatura pe care liberalii i-o contesta vehement lui Traian Basescu.

USL da sah-mat parlamentarilor care spala putina partidelor de bastina

Parlamentarii, legati de glia partidului ca primarii

Cocotati pe varful celor 65 de procente, liderii USL au decis ca pot lua taurul traseismului politic de coarne, mai ales ca astfel isi pot conserva mai usor scorul. Solutia: in viitoarea Constitutie va scrie negru pe alb ca parlamentarul care pleaca dintr-un partid si se inscrie in altul isi pierde mandatul, a decis, ieri, Comisia de revizuire. Iar ca sa fie sigur ca amatorii de „turism politic” nu vor gasi portite de scapare, Crin Antonescu a precizat deja ca se cauta o „masura prohibitiva” indiferent de sistemul electoral adoptat: vot uninominal, pe liste sau mixt. Legarea parlamentarilor de gardul partidului-muma este si pe gustul lui Victor Ponta: „Va fi ca la primari. Nu vom acoperi situatia pe care am avut-o cu unii primari care raman in partid si fac opozitie interna”.

Ultimele stiri

  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Exit mobile version