Cauta

Summit NATO București 2022. Antony Blinken, despre parteneriatul România-SUA: „Avem o alianță de neclintit”

Antony Blinken

Summit NATO București 2022. Antony Blinken, despre parteneriatul România-SUA: „Avem o alianță de neclintit”

Secretarul american de stat Antony Blinken se află la București, unde participă la Reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, organizată în perioada 29-30 noiembrie.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că este minunat să se întoarcă din nou la Bucureşti, el arătând că a fost aici la Bucureşti când preşedintele Clinton şi preşedintele Constantinescu au anunţat lansarea acestui parteneriat strategic şi că a fost un moment în care poporul român a fost o sursă de inspiraţie pentru toată lumea, în căutarea libertăţii.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis

În prima zi a vizitei sale oficiale, el s-a întâlnit cu premierul Ciucă, alături de care a fost în vizită la Ateneul Român, precum și cu președintele Klaus Iohannis.

La finalul momentului artistic de la Ateneu, șeful diplomației americane a făcut câteva declarații de presă, alături de premierul Nicolae Ciucă. „Prezența dvs aici confirmă interesul pe care SUA îl acordă parteneriatului strategic dintre România și SUA și vă asigur că Guvernul României va face tot ce îi stă în putință pentru consolidarea și extinderea acestui parteneriat strategic”, a afirmat premierul României, care i-a mulțumit apoi lui Blinken pentru importanța pe care o acordă întăririi și consoldării securității pe flancul estic al NATO.

La rândul său, Antony Blinken a transmis că alianța dintre SUA și România este una de „neclintit, bazată pe valori comune, pe care le vom apăra când vom fi atacați”.

„Am construit și relații puternice în domeniul economic și energetic. As vrea să menționez și relații interpersonale, atâtea schimburi în domeniul academic și cultural, care au dus la atâtea schimburi de persoane și idei între țările noastre”, a spus oficialul american.

Șeful diplomației americane a fost primit la Palatul Cotreceni de către președintele României, Klaus Iohannis. Imediat după această vizită, Antony Blinken va merge către Ministerul Afacerilor Externe, acolo unde va avea o întâlnire cu ministrul Bogdan Aurescu.

Ultimele stiri

  • Florian Coldea, la secția de poliție pentru a semna controlul judiciar. „Am totală încredere în justiție”
  • Senatoarea Gabriela Firea are susținere internațională în campania electorală din București!
  • Doliu în lumea handbalului! A murit legendarul Ștefan Birtalan
  • Accident cu urmări grave, în Turcia: 10 morţi şi foarte mulți răniți – VIDEO
  • Incident în timpul show-ului de modă de la Iași! Cameră de filmat mobilă, căzută peste spectatori
  • Veste șocantă! Actorul Johnny Wactor, cunoscut pentru rolul din „General Hospital”, a murit la 37 de ani
  • Două cutremure în zona Vrancea, în doar câteva ore. Ce magnitudine au avut seismele
  • Belodedici a rămas fără permis, după meciul Generației de Aur: „Au așteptat la pândă. M-au urmărit cu mașina Poliției, cu girofar”
  • Poza Zilei
  • Horoscop 27 mai 2024 – Te afli într-un ciclu competitiv și energetic
  • Exit mobile version