AcasăȘTIRI EXTERNERuptură la Washington. Biden i-a tras de urechi pe Blinken și șeful...

Ruptură la Washington. Biden i-a tras de urechi pe Blinken și șeful Pentagonului. Cu ce au greșit

Joe bidenRuptură la Washington. Biden i-a tras de urechi pe Blinken și șeful Pentagonului. Cu ce au greșit

Președintele SUA Joe Biden i-a îndemnat pe secretarul de stat Anthony Blinken și pe ministrul Apărării Lloyd Austin să „încetinească” retorica despre sprijinul Ucrainei, temându-se că astfel de declarații ar putea da naștere la așteptări nerealiste și ar putea crește riscul unui conflict direct între Statele Unite și Rusia.

Biden crede că Blinken și Austin au „mers prea departe”, potrivit mai multor oficiali ai administrației, citați de NBC News.

Biden, nemulțumit de retorica subalternilor săi

În timpul convorbirilor telefonice, președintele american și-a exprimat îngrijorarea că astfel de declarații ar putea ridica așteptări nerealiste și ar putea crește riscul unui conflict direct între Statele Unite și Rusia, iar lui Vladimir Putin atât i-ar trebui pentru a declanșa dezastrul.

Le-a spus să reducă tonul, au spus oficialii. „Biden nu a fost fericit când Blinken și Austin au vorbit despre câștigarea războiului în Ucraina”, a spus unul dintre ei. „Nu a fost mulțumit de retorică.”

SUA lasă din brațe Ucraina

Secretarii au explicat că afirmațiile lui Austin au fost interpretate greșit, a spus un alt oficial al administrației. Dar nemulțumirea transmisă inițial de Biden în timpul acelui apel telefonic, au spus oficialii, reflectă convingerea administrației sale că operațiunea specială din Ucraina se va transforma în cele din urmă într-un conflict prelungit în care Rusia va obține succese mici și stabile.

Oficialii americani sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că traiectoria războiului din Ucraina este insuportabilă și se discută în spatele ușilor închise dacă președintele Volodimir Zelenski ar trebui să-și tempereze poziția publică dură conform căreia niciun teritoriu nu va fi cedat Rusiei ca parte a unui acord de încheiere a războiului, conform a șapte actuali oficiali americani, foști oficiali americani și oficiali europeni.

author avatar
Andreea Vlad
1.330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger