AcasăPoliticaSummit NATO București 2022. Antony Blinken, despre parteneriatul România-SUA: „Avem o alianță...

Summit NATO București 2022. Antony Blinken, despre parteneriatul România-SUA: „Avem o alianță de neclintit”

Antony BlinkenSummit NATO București 2022. Antony Blinken, despre parteneriatul România-SUA: „Avem o alianță de neclintit”

Secretarul american de stat Antony Blinken se află la București, unde participă la Reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, organizată în perioada 29-30 noiembrie.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că este minunat să se întoarcă din nou la Bucureşti, el arătând că a fost aici la Bucureşti când preşedintele Clinton şi preşedintele Constantinescu au anunţat lansarea acestui parteneriat strategic şi că a fost un moment în care poporul român a fost o sursă de inspiraţie pentru toată lumea, în căutarea libertăţii.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis

În prima zi a vizitei sale oficiale, el s-a întâlnit cu premierul Ciucă, alături de care a fost în vizită la Ateneul Român, precum și cu președintele Klaus Iohannis.

La finalul momentului artistic de la Ateneu, șeful diplomației americane a făcut câteva declarații de presă, alături de premierul Nicolae Ciucă. „Prezența dvs aici confirmă interesul pe care SUA îl acordă parteneriatului strategic dintre România și SUA și vă asigur că Guvernul României va face tot ce îi stă în putință pentru consolidarea și extinderea acestui parteneriat strategic”, a afirmat premierul României, care i-a mulțumit apoi lui Blinken pentru importanța pe care o acordă întăririi și consoldării securității pe flancul estic al NATO.

La rândul său, Antony Blinken a transmis că alianța dintre SUA și România este una de „neclintit, bazată pe valori comune, pe care le vom apăra când vom fi atacați”.

„Am construit și relații puternice în domeniul economic și energetic. As vrea să menționez și relații interpersonale, atâtea schimburi în domeniul academic și cultural, care au dus la atâtea schimburi de persoane și idei între țările noastre”, a spus oficialul american.

Șeful diplomației americane a fost primit la Palatul Cotreceni de către președintele României, Klaus Iohannis. Imediat după această vizită, Antony Blinken va merge către Ministerul Afacerilor Externe, acolo unde va avea o întâlnire cu ministrul Bogdan Aurescu.

author avatar
Andreea Vlad
382 afisari

27 COMENTARII

  1. Alianta de neclintit cu ajutorul vizelor impuse de catre murikani partenerilor „strangteneshi”…

      • Suntem „aliați” pentru cotizația pe care o tot dăm de câțiva ani buni. De fapt suntem o amărâtă de colonie, asta suntem și proștii tâmpițiți se bucură!

    • Eu nu am deloc încredere în asigurările l americanilor,națiunea română în ani 47 a mai fost amăgita de venirea americanilor ,care au încurajat partizanii luptei anticomuniste din acea vreme ,dar de fapt ei nici nu aveau de gând sa vină, cinismul american ,nu are limite ,a nu se înțelege ca rusii ar fi mai buni, toți sunt puși doar pe prăduit pe cei slabi

  2. Alianta sau parteneriat de neclintit, pana una-alta.
    Sau pana cade prima racheta rusesca.
    Vorbe goale, vorbe-n vant care nu-i costa nimic.
    Ce incredere sa ai in ăștia care se ard in intestinul gros?!
    Halal alianta…
    Băaa, poporului român îi este lehamite de voi, lehamite si scârbă!

    • Da! Suntem aliatii USA dar ne aparam cu sistemul MAMBA inchiriat de la francezi. USA ce ofera? 100-200 de soldati negraci in camioane din 1960? Am vazut asa ceva prin Ialomita.

      • Da ,dar pe care îi plătim din bani noștri, iar la o adică o sa și ia talpasita ca din Afganistan, lasandu ne cu ochi în soare

  3. Cine msi crede in ce spun toti pplitrucii mondiali?? Ce a facut ghitenstein in Romania e cartea de vizita a americii!!!

  4. Cu câtā slugarnicie si umilinta vorbea Ciucā in prezenta stapanului care dādea îngāduitor din cap, aprobator si superior. De fapt, o slugā mai mare in vizitā la o slugā mai mica, mai umilā. Umilā pe seama prostilor de români, fiindcā tolereazā, de 33 de ani. Ciucā cāuta (sic!) ca un elev prost de clasa īntâi la reactia aprobatoare a sefului, zicând, printre altele, cā noi, romanii, din ’97 încoace, ,” am crescut si am evoluat odatã cu parteneriatul strategic ”. Exact asa a zis, bouleanul. Vai de no’!

  5. Sunt tot io , Constantin Moldovean Tiraspol zis Kostea Amore Sugiuk , de profesie troll .

    • mars dihanie curcubeista neosecurista.
      mars la cotetul secret, pardon serviciul secret care te plateste cu plata lui iuda pt. a lua in derâdere ce spun oamenii pe aici.
      nu va convine ca oamenii spun tare si clar ca suntem condusi de toate putorile neosecuriste si de toti analfabetii care ling clantele pe la ambasade turnandu-se unii pe altii?
      vai de alianta voastra, turcia trage intr-o parte, grecia in alta, germania isi vede interesul, franta sta pe margine, italia nu prea s-ar mai băga, sua cauta in continuare paduchi pt. a le vinde armament invechit…
      si vin la mancat si la baut gratis la neica nimeni guwerneru si președintele ilegitim, la piticul porno de la mae ca sa-i mai asigure de niste minciuni.
      n-avem nevoie de nici un aliat, astia cauta sa ne fraiereasca si sa ne impinga la razboi pentru interesele lor.
      sua sa-si ia scutul antiracheta din romania si sa se duca-n g!!#da mamii lor la ei in sua si sa faca acolo razboi pana la ultimul american.
      ce mare lucru a facut scutul antiracheta in polonia, cand le-au tras ucrainienii racheta „din greseala”?
      de boi ce-au fost si de bine ce functioneaza carpa asta de alianta, le-au trebuit vreo trei zile sa se lamureasca de unde a venit racheta.
      carati-va din romania cu tot cu trupele astea de ocupatie pe care le-ati adus aici, ca românii nu va suportă si nici nu v-au solicitat.

        • Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , flasnitaru di sirviciu . Subscriu , m-am pitit in cotetu impigatului si i-am furat curcanii . I-am bagat la mat cu Gica contra sistemului , cu Gelu , Agapis si Livia , grataru l-am facut pi malu stang al Nistrului .

    • udmr este tinut balama de catre serviciile secrete pentru ai pfute pe unii si pe ceilalti, pt. a nu-i lasa sa si-o ia in cap.
      la fel cum au infiintat si usr+ sau minus.
      daca ar fi pe bune, udmr ar lua maxim 2% voturi. si ungurii s-au saturat de ei, sunt numai pe furaciune de zici ca mananca cu 10 guri.
      in ceea ce priveste intalnirile slugilor astora oarbe de la bocoresti: cine sa ne atace pe noi si de ce si pentru ce?
      daca e sa vorbim despre rusi, eu cred ca rusii sunt mai degraba interesati de afaceri, decat de razboi.
      cel mai simplu, nato sa-si mute jucăriile cu care-i enerveaza oe rusi si s-avem pace, dezvoltare si dialog.
      nu e greu deloc, pricepi joiannis?

  6. BLESTEMATI SA FITI TICALOSILOR, CA DE LA 4 APRILIE 1944 NE SUNTETI TOT ALIATI.PRADUITI, FURATI, UCIDETI OAMENI PE STRAZI, CUMPARATI COPII, VOI CARE TRAITI PRIN GAURA KURULUI, ATI VENIT AICI DUSMANI SI ASA O SA RAMANETI PE VECIE. IOHANNIS SI CIUCA SI ALTE LEPRE VA SUNT ARGATI, POPORUL E SCARBIT DE VOI. LUA-V-AR DRACU TOT LA FURAT SUNTETI SI ACUM SI AICI! IOHANNIS ESTE PUI DE NAZI, NU AVEM CE CERE UNUI TEMBEL SPALAT LA CREIER. IAR CIUCA E OLTEAN CARE SI-A FALSIFICAT PANA SI VIATA SA ARATE OLTENILOR CE TRADATOR E! SIKTIR BLINKEN…SUNTETI NEAM DE JEFUITORI, NU ALIATI! JEFUITI POPOARELE, ARZA-V-AR FOCUL !

  7. Andreea ,tata,nu te mai visa in pat cu partenerul strategic.Nu o sa iti faca nimic ca nu are cu ce.Cel mult iti poate darui un vibrator in culorile USA care sigur iti va produce orgasm.

  8. palinken, alianța asta a voastra face tot atata bine precum o frectie la un picior de lemn.
    voi trebuie sa explicati ce anume a doborat un mig21 romanesc si un elicopter, tot romanesc cu putin timp mai in urma.ancheta bate pasul pe loc pt. ca alianta e rupta-n freza de capabilitati.
    si daca alianta n-a reusit sa intercepteze o racheta veche tip s300 trasa de ucrainieni cu vicleana intentie in polonia, cum se va descurca alianta cu s400 rusesc?
    dar cu s500 rusesc?
    dar cu iskander?
    dar cu poseidon?
    dar cu sarmat?
    dar cum se vor descurca ciolanis, ciuk, dulapul de la trei coceni cand romanii le vor cere socoteala?
    atunci unii ca aurescu si gasca lui de trepadusi de la serviciile de comedie ii vor arunca din brate la fel cum l-au aruncat si pe ceausescu inaintasii sri-stilor.
    ce valori comune sa aiba romanii cu americanii?! nici o valoare palinken!
    noi ne aparam saracia si nevoile si neamul, voi va aparati furaciunile si jafurile facute in mai toate colturile lumii in ultima suta de ani!
    eagles, get out from romania!
    nato, get out from romania!
    klaus, ciolanis, ciuk, and co. go to jail, traitors!

  9. Ce de mai gudura Aurescu pe linga Blinken , si ce fericit era ca se uita la el , si se mai mira toti ca sint dispretuiti si nu conteaza pe nicaieri .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger