Cauta

Semnal de alarmă al președintelui Iohannis. „E nevoie de rezerve de medicamente”

Joi seară are loc o ședință de criză în sistem de videoconferință, la care vor participa liderii Uniunii Europene.

Cu această ocazie se vor discuta măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

Înainte de videoconferință, președintele Klaus Iohannis, care va participa la această reuniune virtuală, a atras atenția că „avem un veritabil val doi al pandemiei” și că „e nevoie de rezerve de medicamente”.

Menționăm că Franța, Germania și Spania au reintrodus carantina la nivel național, din cauza valului uriaș de infectări cu coronavirus. În România, autoritățile susțin că, cel puțin deocamdată, nu se va lua o astfel de măsură.

Declarația președintelui Klaus Iohannis

„Va fi o intalnirea despre gestionarea crizei COVID 19. Vom avea mai des astfel de reuniuni. Solidaritatea e cuvântul de ordine şi cheia de a depăşi teribila întâmplare.

Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei. Se înregistrează recorduri negative în majoritatea țărilor europene.

Efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unui colectiv. Schimbul de informații între statele membre trebuie accelerat și e nevoie de o colaborare sporită în multe domenii. Vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei, cu accent pe achiziția de medicamente, vaccinuri, strategii de testare, recunoașterea reciprocă a testelor. Voi sublinia importanța asigurării unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații. Vom discuta despre asigurarea de rezerve adecvate și suficiente de echipamente medicale și medicamente. În primul val achiziționarea lor a fost foarte dificilă și extrem de costisitoare. Un alt subiect îl reprezintă măsurile de testare, izolare și carantină și strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre. E absolut necesară o abordare unitară, cu criterii și instrumente comune. Cu privire la vaccin, odată ce va deveni disponibil el va fi furnizat către toate statele membre”, spune Klaus Iohannis.

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis vine după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 în 24 de ore. Potrivit GCS, 83 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit. La Terapie Intensivă sunt internate în prezent 868 de persoane infectate cu SARS-COV2.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version