AcasăCORONAVIRUSKlaus Iohannis a luat decizia: lockdown în România?

Klaus Iohannis a luat decizia: lockdown în România?

Klaus IohannisKlaus Iohannis a luat decizia: lockdown în România?

Klaus Iohannis a susţinut, miercuri seară, o conferinţă de presă în care a abordat mai multe subiecte la ordinea zilei, începând, desigur, cu pandemia generată de noul cornavirus.

Preşedintele a afirmat, miercuri, că nu suntem în situaţia în care să ne gândim la un nou lockdown şi consideră că pandemia a fost gestionată bine până în prezent.

Aflăm de la buletinele de ştiri şi de la dvs şi de la alţii că la noi pandemia e în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Chiar statele despre care vorbiţi au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat şi la populaţie. Ei au fost nevoiţi să ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru„, a spus Iohannis.

Şeful statului a precizat că autortăţile şi românii, împreună, trebuie să gestioneze pandemia.

Spun de fiecare dată autorităţilor şi românilor să combată eficient răspândirea acestei epidemii. Noi cu mască, cu igienizare, iar autorităţile cu măsuri, cum am spus şi ieri extinderea locurilor la ATI. Nu ne dorim un aşa numit lockdown. Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown„, a mai afirmat Iohannis, preluat de news.ro.

Miercuri, au fost raportate recorduri absolute de cazuri noi și decese

Pe teritoriul României au fost confirmate, miercuri, 222.559 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 777 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

author avatar
Andrei Ștefan
433 afisari

4 COMENTARII

  1. De ce, la conferintele de presa ale lui Iohannis, ziariștii nu-l întreabă clar, răspicat și fără teamă, următoarele probleme grave:
    – de aceste nenorociri create de acest guvern in invatamant;
    – de ce Iohanis nu a facut nimic bun de 6 ani in Romania si se lupta doar pentru interese personale sau de grup?
    -de ce Iohannis incalca flagrant Constitutia, facand propaganda, si se implica agresiv in lupta politica in favoarea unui partid – PNL?
    – de ce cheltuieste miliarde de euro pentru inarmare si alte plati externe, ce nu sunt necesare, in conditiile in care nu se fac investitii in dezvoltarea economica a tarii si nu aplica legea pensiilor in vigoare zicand ca nu sunt bani?
    – de ce a incalcat legile Romaniei si Ordonantele Militare si a trimis zilieri pt. munci agricole in Germania in perioada Starii de Urgenta ?

  2. Eu sunt in lockdown la izolare , in ospiciu , pe str. Gvardinskaya nr .9 Tiraspol , doctorul care ma supravegheaza cam tuseste si nu poarta masca ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger