Cauta

S-au anuntat temele de pe agenda CSAT de miercuri. Situatia refugiatilor si Carta Alba a Apararii, printre ele

In ajunul sedintei CSAT, Presedintia a anuntat principalele subiecte care se vor afla pe agenda reuniunii convocate, pentru miercuri, de catre seful statului.

Sedinta va incepe la ora 11. Iar printre temele care vor fi abordate, de catre presedintele Iohannis si ceilalti inailti demnitari ai statului care vor participa la sedinta, printre ei premierul Ponta, precum si vicepremierul Oprea, totodata ministru de Interne, dar si cel al Apararii, Mircea Dusa, se numara – dupa cum se anuntase inca de zilele trecute si dupa cum a confirmat insusi presedintele, miercuri, in mesajul sau adresat, de la tribuna Parlamentului, senatorilor si deputatilor – criza refugiatilor.

Insa nu doar felul in care statul roman va aborda, in continuare, aceasta problematica va fi analizat in cadrul intrevederii de la Cotroceni, ci si alte tematici de interes pentru securitatea nationala.

Mai precis, conform Administratiei Prezidentiale, in cadrul sedintei conduse de catre seful statului vor fi avute in vedere subiecte privitoare la „Planul de implementare a Strategiei Nationale de Aparare a tarii pentru perioada 2015 – 2019; Intensificarea fenomenului imigrationist la frontiera Romaniei. Masuri privind gestionarea situatiei; Carta Alba a Apararii; Strategia Nationala de Ordine si Siguranta Publica 2015 – 2020”, cu precizarea ca ordinea mentionarii lor este intocmai cea prezentata in comunicatul sursei citate.

Principalele concluzii ale intrevederii vor fi prezentate, cel mai probabil, in cadrul conferintei pe care Klaus Iohannis o va sustine la finele sedintei CSAT-ului.

Dupa cum mentionam anterior, seful statului s-a oprit asupra acestei probelmatici, a crizei refugiatilor, si in cadrul discursului sustinut in fata alesilor, in prima parte a acestei zile. In cadrul mesajului transmis, presedintele a insistat ca in acest context e nevoie de dialog, intelepciune si echilibru. „Nu cred ca aceasta criza poate fi rezolvata printr-o abordare birocratica sau contabila, matematica, ci doar prin dialog deschis, prin consultarea cu statele membre, printr-o decizie consensuala (…). Nu vorbim despre locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea lor in societate, despre accesul lor la educatie, servicii de sanatate si locuri de munca pe termen lung. (…) Nu cred ca intre parteneri lucrurile se rezolva prin impunere, prin amenintarea cu sanctiuni, ci de comun acord. Cred ca fiecare stat membru are dreptul sa actioneze in functie de situatia specifica pe care o are, conform capacitatilor si posibilitatilor pe care le are”, a afirmat Klaus Iohannis.

Ultimele stiri

  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Mercedes recunoaște: mașinile electrice nu-i măresc profitul
  • Rareş Bogdan: Avem o șansă istorică pentru Capitală/Referiri la „partidul extremist” AUR: Să sperăm că partidul pro-rus nu va intra deloc în Parlament
  • Umanismul golănesc al Occidentului
  • Trump Trade Wars 2.0 – pericol real sau sperietoare?
  • Am avut un ministru formidabil și n-am știut
  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard, mincinosule!”
  • Exit mobile version