Cauta

S-a aflat soarta proiectului lui Dragnea privind repatrierea rezervei de aur a României

(sursa foto: ciao.ro)

Camera Deputaţilor a respins marţi proiectul de lege pe care l-au inițiat Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae privind repatrierea unei părți din rezerva de aur aflată în afara țării. USR PLUS clamează victoria pe acest subiect.

”USR PLUS a oprit confiscarea rezervei de aur a României de către PSD. După doi ani de luptă legislativă, proiectul inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae prin care care rezerva internațională de aur a României ar fi fost adusă în țară a fost, azi (marți), respins în Parlament.

Rezerva de aur, de peste 60 de tone, se află în prezent în Londra și este administrată de Banca Națională a României (BNR). Scopul său este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanție a credibilității țării noastre. Cu votul deputaților #USRPLUS, rezerva de aur a României rămâne în siguranță”, anunță deputatul Iulian Bulai, într-un mesaj transmis pe pagina acestuia de Facebook.

(foto: Facebook)

Chichirău: Rezerva de aur a României rămâne în siguranță

Pe marginea acestei decizii a Camerei s-a pronunțat și deputatul USR PLUS Cosette Chichirău, reprezentant al Comisiei de buget. Chichirău a avut o reacție categorică la adresa lui Dragnea.

Cosette Chichirau

„Liviu Dragnea a atacat toate instituțiile statului român, inclusiv Banca Națională a României, propunând legi care să slăbească justiția și economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberație marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranță, atât în țară cât și în instituții internaționale, unde asigură credibilitatea noastră pe piețele de capital”, a transmis Chichirău, citată într-un comunicat al USR PLUS.

E de precizat faptul că pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputați, în timp ce 131 de aleși ai neamului din cadrul Camerei Deputaților s-au pronunțat în favoarea adoptării.

Potrivit proiectului, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone, amintesc cei de la USR PLUS, cu mențiunea că ”parlamentarii USR s-au opus proiectului încă de la depunerea în Parlament”.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version