Cauta

Război total: China sfidează sancțiunile SUA și amenință fățiș Occidentul!

Reuniunea BRICS de la Johannesburg, care a stabilit lărgirea alianței prin includerea de a șase noi state membre, a stârnit furia SUA, obligate să răspundă pe măsură. Național a scris ieri, 29 august, despre cum America încearcă să provoace un divorț în relația Arabia Saudită – China, însă replica Beijingului nu s-a lăsat mult așteptată. Războiul este total, iar toate armele au fost scoase pe masă.

SUA nu pot concepe că hegemonia economico-militară la nivel le este contestată, fie și de niște puteri precum China și Rusia, și de aceea atacă puternic pe „flancuri”, adică în zonele ce par a fi scăpate de sub control.

Ce face Huawei

Dar, supremația americană nu va mai dura mult, potrivit rapoartelor livrate presei internaționale cu privire la discuțiile purtate în Africa de Sud la reuniunea BRICS.

Iar delegațiile sino-ruse au condus „ofensiva”, arătând nu atât partenerilor din cadrul organizației, cât invitaților că SUA nu mai sperie pe nimeni.

Ca o dovadă că sfidarea este pe față, iar războiul declarat Americii, total, Beijingul a scăpat, „pe surse”, informația potrivit căreia gigantul Huawei deschide fabrici secrete în care se vor face microcipuri pentru industria tehnologică chineză, evitându-se cu „grație” toate sancțiunile impuse de SUA colosului IT asiatic.

Agenția Bloomberg scrie că, dacă alăturăm numele gigantului chinez, care de mult timp este în vizorul Statelor Unite, cu semiconductorii, rezultatul ar fi o constelație de fabrici secrete răspândite în toată China, în care se produc microcipuri. Și jurnaliștii italieni au publicației La Stampa scriu despre asta, doar că peninsularii nu văd mai departe de „linia roșie” a NATO, ei insistă pe o manevră a Chinei de a se sustrage sancțiunilor Casei Albe; în realitate, mai nimeni din cadrul BRICS nu se mai sperie de amenințările americane și nu mai dă doi bani pe sancțiunile Washingtonului, cu atât mai mult China, principalul „challenger” al Americii.

În ultima perioadă a mandatului său de președinte, Donald Trump a pus o „fatwa”, cum ar spune arabii, asupra gigantului IT de la Shenzhen, când a plasat compania pe „lista neagră” a societăților comerciale întocmită de Casa Albe. Măsuri lui Trump nu numai că au fost confirmate de Joe Biden, dar chiar au fost înăsprite de actualul șef al statului.

Însă, în pofida tuturor piedicilor puse la nivel internațional (ordin dat „aliaților” SUA de a nu face afaceri cu Huawei), compania chineză, care, așa cum a recunoscut chiar patronul și fondatorul ei, Ren Zhengfei, într-o scrisoare către angajați, a luptat din greu pentru supraviețuirea sa, vrea cu orice preț să dea lovitura în cel mai strategic sector dintre toate, cel al cipurilor.

Potrivit Bloomberg, pentru a cuceri piața microcipurilor, Huawei a primit o finanțare de 30 de miliarde de dolari de la stat.

Surse din piață spun că Huawei ar fi construit deja două fabrici și se pregătește să lanseze la apă alte trei. Care este siretlicul? Potrivit Semiconductor Industry Association, un grup de lobby din industria IT afirmă că Huawei a deschis uzinele respective sub numele altor companii, pentru a evita sancțiunile americane. Acest ONG reprezintă și interesele gigantului sud-coreean Samsung și pe cele ale taiwanezilor de la TSMC. Revenind… Funcționând fără eticheta Huawei, firmele respective sunt ferite de orice risc, căci ar fi dificil pentru furnizori să știe cu cine au de-a face. Astfel, tehnologia avansată a celor de la TSMC și/sau Samsung ar putea ajunge la Huawei în mod legal, sub forma unor contracte comerciale.

Pe de altă parte, trebuie spus că mulți jucători importanți din State și-au arătat interesul pentru menținerea legăturilor comerciale fluide cu China. Printre aceștia, cei de la Intel și Qualcomm, două nume grele din sector, care s-au și deplasat recent la Beijing, stabilind contacte cu partea chineză.

Marele plan de avansare tehnologică al lui Xi Jinping, care urmărește o autosuficiență complicată a Chinei, a avut un singur punct slab, anume impunerea pe piață a unui adevărat campion al semiconductorilor. Specialiștii spun că obiectivul este unul himeric, nu doar pentru Beijing, ci pentru oricine, într-un sectorul semiconductorilor este extrem de complex și descentralizat.

După cum bine se știe, în luna iulie, Huawei a anunțat că va relua producția de cipuri mobile de ultimă generație în colaborare cu Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC), principalul actor chinez din sector. Obiectivul noului consorțiu ar fi să pună în producție de masă chipsetul mobil 5G, proiectat intern. În curând, pe piața semiconductorilor va apărea un colos, spun cei care cunosc domeniul, căci ajutorul de 30 de miliarde de dolari pe care Huawei l-a primit este aproape egal cu stimulentele de producție prevăzute de „Chips and Science Act”, adoptat anul trecut de Washington și pe care Joe Biden l-a considerat cel mai important act semnat în mandatul său.

Ultimele stiri

  • Protest AUR la sediul Autorităţii Electorale Permanente. Ce mesaj a ținut să le transmită George Simion românilor din diaspora – VIDEO
  • Firea știe cum poate scăpa de aglomerație Capitala. „Noile linii de metrou sunt soluția pentru fluidizarea traficului”
  • Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de comportament sexual neadecvat
  • Cine e bărbatul care l-a împușcat pe premierul slovac. Ce s-a aflat despre suspect – VIDEO
  • VIDEO| Atacul din slovacia, catalogat de autorități drept asasinat motivat politic
  • VIDEO| Mircea Geoana: „Este cutremurător ce s-a întâmplat azi în Slovacia”
  • Ministrul slovac al Apărării: „Starea premierului este extraordinar de gravă”
  • Poza Zilei
  • Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „Un act oribil de violență”
  • Horoscop 16 mai 2024 – Nu permiteți altora să vă influențeze
  • Exit mobile version