AcasăPoliticaProtest AUR la sediul Autorităţii Electorale Permanente. Ce mesaj a ținut să...

Protest AUR la sediul Autorităţii Electorale Permanente. Ce mesaj a ținut să le transmită George Simion românilor din diaspora – VIDEO

sursa foto: captură video

A fost protest, joi, în fața sediului Autorităţii Electorale Permanente (AEP). Liderul AUR, George Simion, și susținătorii formațiunii politice pe care acesta o conduce au ieșit în stradă, pentru a-și face cunoscute și auzite nemulțumirile.

Participanţii la protest au avut pancarte cu diferite mesaje. Nu au lipsit nici scandările.

Aproximativ 200 de susţinători ai AUR, în frunte cu preşedintele partidului, George Simion, au participat joi la un miting de protest în faţa sediului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), acuzând „subminarea” votului românilor din diaspora, informează Agerpres.

Simion a explicat de ce s-a ieșit la protest, în fața sediului AEP, instituția condusă de către Toni Greblă.

„Protestăm în faţa sediului AEP împotriva deciziei total neconstituţionale şi nedemocratice PSD-PNL de a închide numeroase secţii de vot din diaspora şi de a-i împiedica pe românii aflaţi peste hotare să voteze organizând alegerile într-o singură zi. (…) Facem apel la românii din diaspora să vină în ţară să-şi exercite dreptul la vot”, a transmis Simion.

Liderul AUR: Trebuiau făcute mai multe secţii şi trebuiau făcute acolo unde ele au existat

Totodată, acesta a criticat AEP pentru modul în care este organizată campania electorală pentru alegerile din 9 iunie, afirmând că românilor din diaspora nu li se dă dreptul la vot.

„Asta nu e o campanie electorală atât timp cât avem jumătate din populaţia activă a României plecată peste hotare, iar aceştia nu sunt informaţi, nu li se dă dreptul la vot. (…) Ei se laudă cu un mare record, niciodată nu au fost mai multe secţii. Fals, sunt mai multe secţii decât la alegerile parlamentare din 2019, dar trebuiau făcute mai multe secţii şi trebuiau făcute acolo unde ele au existat”, a afirmat liderul AUR.

Mai mult, Simion a susţinut că nu mai are ce discuta cu preşedintele AEP, Toni Greblă, care – susține liderul AUR – a garantat anterior că diaspora va vota. Șeful AUR a adus în atenție și spusele ministrului de Externe.

„Am fost invitat la discuţii cu domnul Toni Greblă. Nu ştiu ce ar fi de discutat, domnule preşedinte al AEP, atât timp cât pe o înregistrare video, în biroul dumneavoastră, la ultima discuţie, aţi garantat că diaspora va vota.

E o singură zi de vot, nu avem vot prin corespondenţă, iar secţii importante din Italia şi alte state au fost anulate. Românii din acele comunităţi nu pot vota, iar ministrul de Externe, doamna ministră Luminiţa Odobescu, se laudă cu un număr record de secţii. Este o minciună, este o manipulare”, a susținut preşedintele AUR.

Participanții la protest au avut pancarte cu texte precum: „Un cetăţean. Un vot”, „Vot egal în Diaspora”. Ei au scandat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „AEP, sluga PSD”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

author avatar
Andrei Coman
261 afisari

2 COMENTARII

  1. degeaba te agiti Simioane daca tu iti dai cu stangul in dreptul si ii dai palme lui mutu , daca pleci la lupta cu alde Neamtu , sorosist cu acte !

  2. Oare protestul acestor putinisti a fost autorizat si de cine a fost platit?Poate dinspre rasarit…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger