Cauta

PSD se dezintegrează. Dezertare masivă în teritoriu

Ciolacu, acuzat că lucrează la distrugerea PSD

Partidul Social Democrat se află în cea mai dificilă poziție de la înființare până în prezent. Zeci de primari au emigrat deja către alte partide, iar alte sute amenință să plece din PSD după congres, ne spune fostul secretar general al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu. Acesta susține că vinovat de această dezintegrare a partidului se face actualul președinte interimar, Marcel Ciolacu.

Dintre toate ipotezele emise, un singur lucru este foarte clar: PSD continuă să scadă în sondaje. Stupefiant este că scăderea vine în contextul în care opoziția ar fi trebuit să crească, pe fondul guvernării liberale mai mult decât dezastruoase. Artizanul acestei scăderi ar chiar președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, care a pactizat, fără perdea, cu cei aflați la putere, susțin membrii PSD. ”S-a scris în presă despre faptul că toți care s-au legat de Ciolacu au fost anchetați. S-a legat liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, i-au făcut dosar la DNA și i-a decimat organizația. S-a opus organizația Caraș care a anunțat că nu vine la congres și nu-l recunosc pe Ciolacu drept președinte. Și acum tot județul este în anchetă, pentru că au schimbat un vicepreședinte de Consiliu Județean PSD cu un alt PSD. Și eu sunt chemat în anchetă, ca secretar general al partidului, parte în grupul organizat de la Caraș. Deci ăștia de la PNL își numesc amantele, nevestele, rudele, nepoți, nepoate, fiu, soț-soție în aceeași agenție și nu se întâmplă nimic, în schimb toți cei care sunt împotriva lui Ciolacu sunt anchetați. Teodorovici s-a legat de Ciolacu și l-au chemat la DNA. Deci cum se explică faptul că țara este pusă pe butuci și tu, partid de opoziție, nu scoți o vorbă, ești sclavul ăstora. Ciolacu este în momentul ăsta parte la toate nenorocirile și odioșeniile pe care le fac ăștia. Pleacă primarii și parlamentarii din partid, am încercat să le spun să stea pe loc, dar mi-au spus pe față că nu mai stau, pleacă la Pro România și la PNL. Este dezastru, este nebunie, nu s-a confruntat PSD-ul niciodată, în viața lui, cu așa ceva. Eram obișnuiți cu val de veniri, nu de plecări. I-au zis lui Ciolacu primarii din Moldova că nu pot câștiga alegerile cu el președinte, deși au un electorat care îi votează în proporție de 80%. Oamenii au început să-i reproșeze lui Ciolacu faptul că a bătut palma cu cei de la putere și că este agentul lor. Am reușit să-i mai țin pe unii pe loc până la congres, dar dacă congesul se va face dupoă alegerile locale nu mai rămân în partid nici jumătate din primarii PSD”, ne-a declarat Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD.

Țara se prăbușește, opoziția tace

În timp ce măsurile liberalilor distrug economia, opoziția nu are nicio reacție, susține fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu.”Este halucinantce se întâmplă. Cu deciziile lui Tătaru și Orban, am aflat inclusiv de la Guvern, după întâlnirea cu reprezentanții HORECA, că în momentul de față, față de raportările lor, sunt aproape 1,2 milioane de români din acest sector care au rămas fără locuri de muncă. Dacă nu dăm drumul la această industrie suntem terminați. Sunt bucătari, ospătari, ajutor de ospătari, picoli, distribuitori, transportatori, angajații de la parcări, pază, cuptoare, contabili, economiști, reparatori de utilaje bucătărie, toți cei care erau pe restaurante, pensiuni și stau fără serviciu în momentul de față. Guvernul, prelungind satrea de alertă, prelungește și starea de foame. Au mai venit și cu amenințarea că le închid terasele, că nu au respectat oamenii distanțarea socială, ceea ce este absolut aberant, adică îi amendezi și îi închizi și pe ăia puțini care au îndrăznit totuși să deschidă în niște condiții imposibile. Or cu toate aberațiile care se întâmplă, PSD-ul în frunte cu Ciolacu ar fi trebuit să urle din toți plămânii, să convoace ședințe la Parlament, plus alte măsuri pe care le au la îndemână acum. Mai ales că nu a existat nicio contrabalansare financiară, nu au dat pe următoarele trei luni bani pentru angajații din HORECA, nu i-au scutit de TVA și de taxe pe patronii din această industrie pe timp de un an, cum s-a făcut în Germania, în Franța, în Olanda. La noi nu se mișcă nimic, românul este lăsat și privatul ăla mic să se descurce cum poate. Privatul ăla, de la mic la mare, ăla ține tot bugetul, și angajații de la stat și salariile lor de miniștri. Ăștia de la HORECA au plecat cu un gust amar de la Guvern, nici nu mai știu ce să facă, i-au înjurat, i-au implorat, au venit în genunchi să negocieze, i-au dat în judecată, dar nu s-a întâmplat nimic”, a ami afirmat Codrin Ștefănescu.

Ultimele stiri

  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Exit mobile version