Cauta

PSD iar se îmbată cu apă chioară

Social democrații își trăiesc iluzia de putere sub bagheta lui Marcel Ciolacu. Au tresăriri războinice, de opozanți, pentru care speră să fie apreciați, numai că reacțiile lor sunt în contratimp. Este o strategie greu de înțeles, în condițiile în care chiar am vorbi despre strategii. „Opoziția dură”, anunțată ca o premoniție a pierderii puterii pe toate fronturile, a devenit subiect de glume. Noroc că la vremea respectivă anunțul cu opoziția a fost făcut de Vasile Dîncu, singurul social democrat care poate demonstra că în spatele zicerii „i-am bătut până am făcut pe noi” se ascunde, de fapt, o victorie.

Nelu Tătaru a păcălit și virusul și guvernarea

Victoria PSD presupune dreptul de a face opoziție pe hârtie sau pe la vreo televiziune, în cazul în care găsesc un loc liber. Dar și acolo pe repede înainte, căci social democrații au încetat, de ceva timp, să mai fie subiectul fierbinte al zilei. Mai ușor se descurcă pe rețelele de socializare, unde e drept că ar avea deschidere mai mare, dar, pe de altă parte, nu se bucură de prea mulți cititori. Din același motiv se pare: numărul de simpatizanți este într-o continuă scădere.

Oare de ce?

Marcel Ciolacu speră să dea lovitura de grație și să demonstreze tuturor că partidul e viu și luptă în continuare. În sesiunea parlamentară care va începe la 1 februarie va depune, cât de repede, o moțiune simplă. Ministrul vizat este Vlad Voiculescu, iar motivul îl constituie haosul din campania de vaccinare. Nu știi dacă trebuie să râzi sau să te crucești. Haos a fost tot timpul în Sănătate, dar niciodată Marcel Ciolacu nu l-a sesizat până la nivelul depunerii unei moțiuni. Afaceri de zeci de milioane de euro cu măști neconforme de care Ministerul Sănătății știa, lăsarea acestora pe piață, la vânzare, sub pretextul că, de fapt, sunt învelitori faciale.

Pentru morții de la spitalul din Piatra Neamț nu răspunde nimeni

Spitale ajunse focare de Covid 19, insuficienta dotare a unităților medicale cu aparatură de specialitate. Milioane de euro risipite pe spitale inutile și pe echipamente care nu au fost folosite niciodată. Schimbarea directorilor pe considerente politice și implicarea ministrului de atunci în decretarea a două stări de urgență ilegale și absolut inutile. Un accident soldat cu 15 morți în spitalul de la Piatra Neamț, pentru care ministrul Tătaru nici măcar nu și-a cerut scuze. Culmea este că nimic din toate acestea nu a stârnit interesul lui Marcel Ciolacu și al PSD pentru o moțiune simplă. Oare de ce?

Joc de glezne

Inițiativa liderului PSD arată mai mult a comandă venită de la dirijorii sistemului. Nu contestă nimeni ca ideea moțiunii să fi apărut din coincidență, taman când USR, partidul ce-l susține pe ministrul Voiculescu, a declanșat Jihadul împotriva lui Klaus Iohannis. Dar cine mai crede în coincidențe? Tabloul de acum seamănă cu cel din filmele istorice în care domnitorul dădea ordine de atac, cine atacă pe centru și cine pe flancuri, social liberalilor revenindu-le unul dintre flancuri.

Vlad Voiculescu nu are nicio problemă Nici măcar cu moțiunea

Surprinzător însă este că, dacă ar fi inițiat o moțiune simplă împotriva lui Nelu Tătaru, și ar fi avut motive serioase să o facă, aceștia ar fi beneficiat de mai multe voturi decât în prezent. De ce o face acum, când sunt mai puțini și mai izolați? Este greu de crezut că Marcel Ciolacu și-a găsit atât de mulți aliați încât să fie sigur de victorie. Un fel de a spune victorie, pentru că dacă premierul Cîțu, în cazul trecerii moțiunii, nu va dispune înlăturarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, efectul este zero. Iar asta nu arată decât că PSD face joc de gleznă la ordin. Sau se îmbată iar cu apă chioară.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version