Cauta

Premierul, declarații tranșante după protestul de la MS. Ciolacu: Nimeni nu va fi vaccinat forțat/E o ipocrizie cinică să minți pentru a câștiga voturi

sursa foto: Facebook/Guvernul României

„Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie” – a afirmat premierul Marcel Ciolacu, vineri, la o zi după ce în fața Ministerului Sănătății (MS) a avut loc un protest pe această temă.

Într-o primă reacție la protestul de joi, de la MS, șeful Guvernului a lăudat faptul că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ieșit cu explicații pe tema Programului Național de Vaccinare. Strategia Națională de Vaccinare a fost pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății.

„Cred că este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie”, a afirmat Ciolacu vineri, 18 august, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a continuat spunând că înțelege reținerile românilor, după pandemia COVID. Dar a ales să puncteze un anumit aspect. „Înțeleg perfect reținerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre niște vaccinuri pe care le facem noi toți, părinții noștri, bunicii noștri de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Ciolacu, de la Palatul Victoria.

Ciolacu: Să se înțeleagă foarte clar – nimeni nu va fi vaccinat forțat

„Strategia Națională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și obligația statului român ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult. Repet, ca să se înțeleagă foarte clar: nimeni nu va fi vaccinat forțat”, a subliniat Marcel Ciolacu, înainte de a-i mulțumi ministrului Rafila pentru că a ieșit „să explice, să detalieze tot acest Program Național de Vaccinare”.

Declarațiile premierului au venit în contextul în care joi, în fața sediului Ministerului Sănătății a avut loc un „protest împotriva vaccinării obligatorii”.

„AUR se opune vaccinării obligatorii! Am ieșit în stradă pentru apărarea drepturilor românilor!” – au transmis, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, reprezentanții partidului Alianța pentru Unirea Românilor, condus de către George Simion.

Ultimele stiri

  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Exit mobile version