AcasăCORONAVIRUSPandemia se întoarce. Vaccinările în școli, obligatorii în situații epidemiologice speciale

Pandemia se întoarce. Vaccinările în școli, obligatorii în situații epidemiologice speciale

Cabinetele medicale se redeschid, astfel că toate instituțiile de învățământ vor fi obligate să angajeze medici și asistente. Însă principalul scop urmărit de medici și asistente este imunizarea copiilor și adolescenților în situații epidemiologice speciale, cum le denumește Ministerul Sănătății, în Ordinul apărut în Monitorul Oficial. Este, practic, o pregătire în forță pentru următoarea pandemie.

Probabil tot la recomandarea experților OMS, Ministerul Sănătății a emis un ordin pentru aprobarea Metodologiei privind asigurarea asistenței medicale a antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior. În toate capitolele actului normativ accentul se pune pe situațiile epidemiologice speciale, în care medicii, asistentele, personalul didactic și nedidactic, precum și direcțiile de sănătate publică trebuie să se implice în vaccinarea copiilor, elevilor și studenților. Astfel, printre atribuțiile medicului școlar se numără participarea la realizarea de imunizări în situaţii epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, organizarea activității de vaccinare în situaţii epidemiologice speciale, respectând condiţiile de igienă şi de siguranţă și colaborarea cu direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti în vederea aprovizionării cu vaccinurile necesare în situaţii epidemiologice speciale.

Totodată, medicii școlari trebuie să se îngrijească de întocmirea corectă a evidenţelor necesare şi de raportarea activităţilor de imunizare realizate în situaţii epidemiologice speciale și să elibereze părinţilor sau tutorilor legal instituiţi ai copiilor adeverinţe de vaccinare, în cazul efectuării vaccinărilor în situaţii epidemiologice speciale, în vederea transmiterii către medicul de familie. ”În campaniile de vaccinare şcolare în situaţii epidemiologice speciale, medicul examinează antepreșcolarii, preșcolarii, elevii care vor fi supuşi imunizărilor profilactice, pentru stabilirea eventualelor contraindicaţii, supraveghează efectuarea vaccinărilor şi apariţia reacţiilor adverse postimunizare (RAPI)”, se arată în Ordinul Ministerului Sănătății.

Asistenții medicali puși să testeze copiii

Asistenții medicali din creșe, grădiniţe şi şcoli/licee vor supraveghea focarele de boli transmisibile, vor iniția şi aplica măsurile antiepidemice de prevenire, combatere şi limitare a bolilor transmisibile din focar, potrivit actului normativ. Totodată, aceștia vor fi obligați să prezinte produsele biologice recoltate (exudate nazo-faringiene) laboratoarelor de microbiologie şi să ridice buletinele de analiză cu rezultatele, în situaţiile epidemiologice speciale din colectivitate. ”Asistenții medicali îndeplinesc măsurile stabilite de medic pentru organizarea activităţii de imunizare în situaţii epidemiologice speciale, efectuează catagrafia copiilor eligibili pentru imunizări în situaţii epidemiologice speciale, efectuează, sub supravegherea medicului, imunizările în situaţii epidemiologice speciale și înregistrează imunizările efectuate în situaţii epidemiologice speciale în fişa de consultaţie şi în registrul de vaccinări”, se precizează în Ordinul Ministerul Sănătății. Tot asistenții medicali sunt cei care vor supraveghea apariţia reacţiilor adverse postimunizare la vaccinările efectuate in situaţii epidemiologice speciale și vor încuraja, ca și medicii, de altfel, cadrele didactice şi părinţii să faciliteze, respectiv, să accepte desfăşurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului. Mai mult, asistenții medicali vor aplica și tratamentele chimioprofilactice în focare, la indicaţia scrisă a medicului specialist şi conform metodologiilor în vigoare.

DSP-urile, la comanda imunizărilor

Conform Ordinului Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică sunt cele care vor asigura, în situaţii epidemiologice speciale, vaccinurile necesare pentru imunizările realizate în cadrul unităţilor de învăţământ, care vor transporta vaccinurile la unităţile de învăţământ respectând lanţul de frig pe perioada campaniei de vaccinare în situaţii epidemiologice specifice și care vor primi raportările imunizărilor. ”DSP-urile vor dispune măsuri care să faciliteze efectuarea imunizărilor în condiţii epidemiologice speciale, vor facilita informarea cadrelor didactice şi a părinţilor, realizată de către cadrele medicale, în legătură cu procesul de imunizare în condiţii epidemiologice speciale și vor informa copiii şi părinţii despre importanţa şi beneficiile imunizării”, se mai arată în Ordinul Ministerului Sănătății.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
7.234 afisari

80 COMENTARII

  • „situaţii epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii”…
   Lasa la mana unui ministru sa faca legi in scoli printr un simplu ordin Mai mult, nici nu se cunoaste ce inseamna „situaţii epidemiologice speciale” care ar trebui definite prin lege.
   Ca sa aiba ce anula judecatorii.

 1. Cum este posibil ,ca fiul unui torționar, care a omorât oameni în perioada bolșevica să ocupe funcție publică și încă în minister

 2. Ar trebui precizat si care sunt sau cum sunt definite ‘ situatiile epidemiologice speciale’. Altfel, tot asta faceau si pana acum cadrele medicale din scoli ( spre ex, un rapel la vaccinul contra poliomielitei, cred, care se face la 8-9 ani – cls a2a – se face in scoli de cel putin 7).

 3. va mananca in cur. o sa va scarpine romanii cu ghioaga si dupa aceea o sa va linistiti.
  pana iese vreun erou/eroina cu halatul alb pus/pusa la punct de un parinte responsabil.
  pandemia asta a reusit ce n-au reusit comunistii, adica e plin de cetateni suverani prin tara. ce cautati aia veti gasi.

 4. Jos labele de pe copiiii tradatorilor , nu msi prostiti voi romanii dupa cate s a scris despre vaccinare ca e o mizerie ucigasa.Sa va vaccinati voi toti daca credeti in ea in rest actul medical de cand lumea e voluntar nu obligatoriu.

 5. Rafila, ti-e cald cu dintii in gura de la incalzirea globalista si de la shpaga pe care ai primit-o ca sa omori romanii ?
  Este vara si romanii se vor simti foarte deranjati de mascarada pe care ti-au comandat-o cei care te platesc, si s-ar putea sa starnesti ursul din barlog.

  Neam de neamul tau de la maimutza incoace nu va scapa intreg daca se supara romanii ca-i deranjezi de la bere si mici pe terase in plin sezon estival.

  Fa-ti tu toate dozele ca sa scapi de spanzuratoare, si le spui sefilor tai jidani (falsi evrei ), ca ti-ai indeplinit misiunea de CRIIMINAL RETARDAT !

  Mai intai, Parlamentul Penal Criminal Tradator si Jefuitor sa declare OFICIAL Pandemia, daca au curaj, pentru ca nu au cu ce demonstra ca a existat sau ca exista asa ceva, apoi sa dea o lege care va fi ilegala 1000 %, pentru vaccinarea obligatorie cu arma biologica numita VACCIN, si apoi daca mai ramane vreun politician nespanzurat de Curtea Martiala, sa le le faca acela vaccinul romanilor IDIOTI care inca exista peste tot nu numai in Guvernul Criminal si in Parlamenul RETARDATILOR.

  Nu mai consumati droguri in Parlament si in Guvern pentru ca va pierdeti mintile de tot pana sa fiti spanzurati, si pierdeti toata distractia fiind in sevraj.

  Intre NATO si Rusia s-a incheiat un acord de pace dar Jidanii ( falsii evrei ) baga batzul prin gard doar, doar va incepe razboiul mondial clasic asa cum l-au programat inainte de 1871 odata cu programarea primelor doua razboaie care si-au indeplinit scopurile, insa acesta care s-a incheiat le-a dat cu virgula. Asa-zisul razboi din Satania lui Poponel Zelensky se prelungeste doar pentru ca organizatia satanista UE sa mai fure bani de la tarile UE si sa-i trimita in SUA Company via Ucraina, pentru ca SUA Company sa nu intre in colapsul financiar inevitabil. In scurt timp Clona Retardata Bideu va fi arestata impreuna cu alte 388 de scursuri din jurul lui, si shandramaua Cabalei va cadea definitiv. Jidanii si reptilele Rockefeller si Tothschild stiu ca ei si tot neamul lor de imputziti cleiosi vor fi executati prin spanzurare, dar fac tot mai multe nenorociri pe ultima suta de metri. Finalaul va fi apoteotic si OMUL, CREATIA Lui Dumnezeu, va INVINGE !

  • daca insista cu aceaste minciuni o sa ajunga spanzurati si ei si toata familia lor. S-a mai intamplat, istoria se repeta. Mereu, daca se intrunesc aceleasi conditii. Au intins deja coarda la maxim. Se joaca cu focul, ca romanul, cand ii ajunge la os pune mana pe par si nu se mai uita. Am asa o impresie ca ce au facut comunistii cu elitele alea, au facut bine. Meritau. Ca la fel se … cu bolta pe restul. O sa se intample din nou, daca nu le vine mintea la cap in al 12-lea ceas.

 6. va ascundeti in spatele DSP-urilor?
  jigodii viclene, voi sunteti noii tortionari si sectanti ai lui lucifer.
  vine si ziua cand poporul român va deratiza toate institutiile astea corupte care lupta impotriva noastra.
  acum ati ajuns in scoli si la copii?
  gata socoteala! oms o sa dea ordin, iar voi idiotilor utili o sa beneficiati de rascoala romanilor.
  de data asta, reptila rafila si cu criminalii in halate albe nu ne mai iau de prosti.
  PANA AICI V-A FOST!

 7. Vaxarea copiilor in scoli, parintii au acces interzis in scoala… iar noi, romanii, dormim… e vara, concedii… fie-ti tarana usoara, popor roman…

 8. Abia ii astept…ajung la stiri sigur dupa asta dar ma doare-n p u | ã…primul care scoate acul la copiii mei in inghite pe loc

 9. Deci astia vor sa faca genocid si noi ii lasam? Nu este constitutional sa hotarasca ei nimic! Nu este niciun motiv sa faca aceste legi, trebuie combatute.
  Astia prea fac ce vor. Sa nu aud de alta pandemie. A fost o minciuna pandemia si orice virus va veni va fi tratabil cu ceva simplu pe care ei il vor demoniza si interzice. Nu o sa fie ceva contagios si foarte periculos ca altfel nu i-ar da drumul ca vine si la ei.
  Ei nu au fost speriati de virus se duceau peste tot, pentru ca nu era nimic de speriat. La fel vor fi si urmatoarele. Minciuna, sa faca genocid. Trebuie combatuti cumva

  • …combatem de la tastatura, ca de obicei… discutam pe net, dar nu iesim in strada… popor de fricosi si lenesi… doar vorbe, fapte ioc…

 10. “Situație epidemiologică specială” – orice tun medical de miliarde de euro care devine regulă nouă, pentru că suferinzii reali nu au fost tratați la timp cu plumb.

 11. Pai stomatologii erau sefi la vaccinare! Cand in ordinul lui peste scria clar ca doar membrii Colegiului Medicilor ( nu Colegiul Dentistilor/Stomatologilor). I-a luat la intrebari cineva ca si-au depasit competentele?

 12. Deci se pregateste urmatoarea plandemie ca doar injectiile sunt pregatite demult doar se asteapta startul, doar ca vaxarea obligatorie in scoli se va lasa cu scandal si nu se stie pana unde se va ajunge ,ca aceste gunoaie umane nu mai au limite!

 13. cautati la ciorto de bongo prostitutie droguri bani ne declarati la cumpararea de imobile mai nou plimba prostituatele in apartamente pt masaj erotic in arad

 14. Nici vorbă de o vaccinare fără acordul părinților, copiii sânt ai noștri și statul, nu are nici un drept asupra lor, doar PĂRINȚII.

 15. Românii, la cat de lași sunt, se vor supune neconditionat. Nu se va revolta nimeni, așezați-vă liniștiți la locurile voastre! Vor veni, ne vor lua copiii, ni-i vor vaccina, ne vor bate, ne vor face ce vor ei. Romanul-oaie-Miorița va sta supus, cu capul plecat, si va zice ca de obicei: ” of, of, vai de noi, ce sa facem? Nu putem face nimic, Doamne-ajuta-ne”, in loc sa puna mâna pe topoare și sa-i zboare pe ticăloși de la putere. Ne meritam soarta, de 30 de ani au facut pipi pe noi toți politicienii, in afara de faptul ca romanii au luat calea strainatatii, romanii nu au facut nimic sa faca țara mai bună, țara a fost distrusă metodic și nimeni nu s-a revoltat, qm ajuns o colonie de cea mai joasă speță. Avea dreptate Retardiss, cand le zicea feancezilor senin ca sa stea linistiti, in Romania vestele galbene stau in portbagajele masinilor, nu ies romanii la revolta. Nu mai visați cu ochii deschiși, nu se va intampla nimic.

 16. „să faciliteze, respectiv, să accepte desfăşurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului”… Asta e cheia de legătură cu legea dată de Firea… Dacă nu accepți vaccinarea copilului te decade din drepturi, ți-l ia și îl vaccinează ei cu forța dată de lege!

  Soluția este homeschooling și mutarea în localități mici, retrase, în zone greu accesibile.

  • In ultimele 3 luni, au murit 3 prieteni 43-45 de ani, din cauza acestui vaccin minune! Si cum credeti? Afectiuni hepatice (NU ciroza), pancreas, si stop cardiac!
   Criminalilor!

 17. Cum e asta ??? Devine vaccinarea obligatorie la copii ?
  Copii nu se pot opune și atunci sunt la cheremul DSPului, medicului și asistentului scolar. La asta ați vrut să ajungeți, domnule Rafaila ? Asta v-au ordonat șefii de la OMS, UE ? Copilul dv. nu l-ați vaccinat, iar acum veniți cu decizii absolut hilare și de neacceptat. Dati-o la întors, căci altfel nu va fi bine.

 18. Cum sa imi vaccinezi tu copilul prin lege? Actul medical, NU este obligatoriu, indiferent de situatie! Este o incalcare grava a drepturilor omului! Adica au anuntat ca vaccinarea NU este ok, si te trezesti tu, sclavule, sa dai o lege, sa scapi de dozele comandate in pandemie! Ne vrei in strada iar?

 19. @ Ăștia zic că nu vor veterinari de la avicola la sănătate, că vaccinarea e socialistă că se face la toți același vaccin și că ăia care mînâncă găini vaccinar sunt comuniști, ?

 20. @ Dacă nu au avut și ei ”gripă spaniolă”, că au fost ăia naționaliști și au ținut numai pentru ei, integrarea în UE le dă posibilitatea să obțină și imunizări pe care le are doar Petre Roman, ?

 21. & Deci probabul că e cu femeile de la APACA, puicuțe vaccinare cu „vaccinul Petre Roman”, de care Rafila nu are, ? Deci, povestește Rafila , probabil, de ”febra vaccinului de găină socialistă” , ?

 22. & Probabil că dacă la azil Mioara Roman nu se simte bine, că e și cu ,,azile ale groazei”, zice Rafila că are o vaccinare mai bună, la „gripa spaniolă”, pe ,,cosorul lu’ Moceanu” , de ,,efect de turmă”, ?

 23. @ Domnu’ Rafila cu propunerea să mute ”oile și oițele” lu’ Mioara și luț Petre pe alt ”cosor de lider de turmă”, ?

 24. & Din an în an se povestește
  Că, ”cosorul” se-ndoiește,
  Se-ndoiește „el cosor”
  Cu cât trece ”el condor” , ?

 25. Carpii , Costobocii care trăiau in zonele libere și nu au putit fi îngenunchiați de romani nicicum.!
  Erau niște războinici cum rar ne-a fost sa citim in cărțile de istorie.
  Sa nu ne închipuim ca romanii au cucerit toată DACIA. Romanii au cucerit doar un teritoriu de circa 14% care avea in centru SARMISEGETUZA Regia. Și încă ceva, romanii nu ar fi cucerit SARMISEGETUZA dacă nu ar fi avut un trădător ( istoria se repeta si după 2000 de ani )care sa-i îndrume pe romani in locul de unde își asigurau apa in cetate.
  Așa și cu acest individ de la Sanatate care vedem ca conduce ministerul conform ordinelor venite de la OMS , un organism care s-a dovedit toxic pentru România.
  Avea dreptate cineva când spunea ca din atâția Medici cu probitate l-au ales pe acest Rafila, fiul unui tortionsr care a făcut victime in rândul romanilor din anii 50’ și l-au cocoțat la MS.!!!!!
  In ultimii 34 de ani România a renunțat la tot ce înseamnă , demnitate, probitate profesionala și iată ca avem un guvern incapabil sa miște lucrurile in direcția buna, venind cu niște măsuri care trebuisu luste de acum 3 ani dar nu au făcut-o și ne va costa pana la sfârșitul anului cel puțin 15/18 miliarde de euro, in loc sa restructureze SISTEMUL BUGETAR CARE ESTE SUPRADIMENSIONAT.!!!!!

 26. Nu va lasati copiii pe mana astora, astia sint criminali.
  Nu va lasati copiii injectati cu mizeria aia care are nanotehnologie.
  Mai bine ii retrageti de la scoala decat sa acceptati genocidul.

 27. Bai prafila, bai trepadusule ratat, sa vezi ce o s te imunizeze niste romanasi chiar de-ai tai, incap, cu ceva plumb imbunatatit !! O sa iti placa, taranokule ordinar !! La 3 bucati de plumb, a 4-a si a 5-a e gratis, asa o oferta nu vei prinde niciodata in viata ta de hot ordinar 🙂 Plata o Plomo !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri