Cauta

Ponta, atac frontal la Iohannis: „Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum” – VIDEO

Ponta, atac frontal la Iohannis: „Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum” - VIDEO (foto: Facebook)

Fostul premier Ponta a comentat tranșant pe marginea actualei situații economice din România.

„Economia nu funcționează în actualul guvern (…) acum bate pasul pe loc. Nu merge în România economia” – a spus fostul prim-ministru.

Totodată, acesta a reacționat și la afirmația șefului statului, făcută săptămânile trecute, în contextul în care a vorbit despre „situația economică dificilă”, cum că Putin – liderul de la Moscova – „e vinovat”, în contextul declanșării războiului din Ucraina, nu Guvernul român.

Ponta: „România e blocată de câţiva ani”

Ponta a subliniat că Iohannis se află de ani buni în fruntea statului. „Cred că sunt oameni suficient de proşti care să mai creadă asta. Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum de când a început războiul din Ucraina.

România e blocată de câţiva ani. În toţi aceşti ani, domnul Iohannis era preşedintele României, dar nici de la domnul Iohannis n-aştept prea mult. Nu s-a priceput, nu l-a interesat şi nici n-a făcut vreun efort să înveţe economie”, a declarat Victor Ponta, miercuri seară, la Romania TV.

Ponta: „Sarcina asta pică tot la PSD”

Fostul premier a adus în discuție rolul ce le revine foștilor săi colegi din PSD. „Din păcate sau din fericire, sarcina asta pică tot la PSD. Sunt oameni care ştiu, oameni cu care am mai lucrat în Guvern. Domnul Ciolacu va fi prim-ministru, sper, anul viitor pe vremea asta. De acolo aşteaptă lumea, dar încă nu se mişcă lucrurile”, a completat fostul premier.

Iohannis: „Vinovat este Putin”

În urmă cu aproape două săptămâni, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Clinic Colentina din București, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical, președintele vorbine, răspunzând unei întrebări, despre inflația din România.

„Inflația este doar un factor. Și, ca să încep cu un răspuns simplu, da, am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua în continuare măsurile care se impun. Însă haideți să vedem un pic de ce am ajuns aici. Această inflație și situația economică dificilă, prețurile la energie, toate acestea nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, fiindcă specialiștii ne spun că vor fi probleme în continuare cu energia, vor fi – în plan global, nu vorbesc acum despre România -, vor fi sincope cu alimentele și așa mai departe.

Toate acestea, repet, toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize. (…)Trebuie să fim foarte realiști. Crizele nu se vor termina mâine și situația complicată va continua, iar Guvernul, Parlamentul, politicienii la modul general își fac treaba și în multe situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, sau asupra Parlamentului, sau asupra clasei politice.

Vinovat este Putin – care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Aceasta este situația, iar pentru români este important să știe că acest guvern, care este un guvern cu o majoritate largă în Parlament, își dă silința și a găsit până acum soluții bune, se străduiește în continuare să găsească iarăși soluții pentru, încă o dată, pentru a atenua impactul acestor crize succesive și pentru a face viața românilor în definitiv mai bună sau până trecem podul, cum se spune, suportabilă”, declara Klaus Iohannis, în 12 mai.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version