Cauta

Partidul „Diana Șoșoacă”. Ea însăși

Alianța pentru Unirea Românilor s-a pierdut pe drum. În locul lui a răsărit Partidul „Diana Șoșoacă”. Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator, precizez eu ca să n-avem vorbe că am ofensat-o la titulatură.

De principiu, Partidul „Diana Șoșoacă” se ocupă de politică. Face atmosferă politică, mai exact. Cu glas tare, cât mai tare. Și are un spirit de observație cum nu găsești la alt partid. Doamna -pardon, Partidul adică- a băgat de seamă că cei cu care vorbește nu au cultură juridică. Și, ca să fie bine înțeleasă, le-o spune cât mai des cu putință. Atât de des încât cu greu mai ajunge la subiect. Atmosfera a început să semene cu iarmaroacele de pe vremuri, când ieșea câte unul de după cortină și striga cât îl țineau plămânii că la femeia cu barbă e reducere 50 la sută până la 18 ani, iar după se intră doi pe-un bilet. Lume, lume, să te ții când se pornește Partidul să facă dreptate. Te trezești cu plângere penală de la Ea Însăși. Jumătate din discurs îi este ocupat cu numere de ordonanțe, legi, plus data promulgării, capitole și paragrafe, de abia îi mai rămâne timp să facă și enunțul. Dacă și-ar ține respirația până ajunge la miezul problemei, asistența ar cădea sufocată de nici Arafat nu ar mai avea ce să resusciteze.

Partidul „Diana Șoșoacă” reprezintă poporul. O parte din el, nu chiar tot, altminteri ar fi dezastru. Partea aia care se bucură că, în sfârșit, s-a născut cineva care să dea de pământ cu burghezia postdecembristă. Mai fac și alții chestia asta, dar nu au sonorul ei. Și nici agresivitatea expunerii. Și, bineînțeles, nu au parte nici de milițieni sau jandarmi ai moralității cu care să măture pe jos, așa cum numai în relatările ei se întâlnesc. De multe ori, pornirile politice răzbat de sub mileul pe care stă peștele de sticlă, în odaia bună, dezvăluind România pentru care luptă. Partidul „Diana Șoșoacă” se zbate pentru omul simplu, care nu pricepe cât de ușor e de dus de nas. Nu de doamna senator, ea n-ar face așa ceva, ci de conjuncturile politice ale vremurilor. Am văzut-o în niște poze cum simpatiza cu USR. Așa se spune, nu le-am făcut eu. Și ce dacă? Și ea, și USR vor să salveze România. Fiecare în felul lui. Discurs vulgar? Nu cred, vorbește pe limba celor care o înțeleg și cărora li se pare că oleacă de țâfnă dă bine la patriotism. Sau cum s-o fi numind el.

Ultimele stiri

  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • „Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural
  • Marea durere: criza costului vieții
  • Doamna Ursula s-a trezit la realitate: nu vrea să se alăture SUA într-un război comercial cu China
  • Noi reguli pentru fermierii români. Să nu mai producă dacă nu au cui să vândă
  • Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul. Decretul a fost semnat
  • Cine va suferi de pe urma tarifelor lui Trump
  • Exit mobile version