Cauta

Parlamentul a adoptat primele măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”. Ciolacu, replică tăioasă pentru contestatarii programului

Parlamentul a adoptat primele măsuri din pachetul ”Sprijin pentru România” (foto: facebook)

Liderul Partidului Social Democrat a făcut referire la cele două măsuri din cadrul inițiativei „Sprijin pentru România”, care au primit, miercuri, undă verde din direcția Legislativului. Și le-a dat o replică scurtă, dar categorică acelora care au criticat acest program, săgetându-i pe reprezentanții USR-ului, partidul condus interimar de către Cătălin Drulă.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul ”Sprijin pentru România”! Am dublat valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi și am majorat la 3.000 de lei salariul minim în agricultură și industria alimentară. Ambele măsuri vor intra în vigoare de la 1 iunie”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook, în după-amiaza zilei de miercuri, 13 aprilie.

Totodată, liderul PSD a dat asigurări că „toate măsurile din acest pachet economic și social vor fi aplicate EXACT cum au fost anunțate”, susținând că „românii, agricultura și economia românească au nevoie de soluții și de sprijin pentru a trece cu bine peste această criză, nu de contre politice”.

Ciolacu: „Rușine! De asta trebuie să rămână în opoziție!”

Politicianul aflat la șefia PSD a ținut să dea și o replică Opoziției. „Iar celor care au atacat sau criticat acest program, le reamintesc că nu au fost în stare să prezinte nicio soluție alternativă. Doar au criticat Guvernul, dar nu au propus nimic în loc.

PS: Miniștrii USR ai Sănătății au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, însă nu au găsit resurse să asigure o masă decentă pacienților din spitale. Rușine!! De asta trebuie să rămână în opoziție!”, susține Ciolacu în încheierea mesajului postat pe rețeaua de socializare.

Năsui: „Scopul PSD-PNL nu e să ajute pe cineva”

Mesajul liderului PSD vine pe fondul criticilor îndreptate din direcția USR față de una dintre măsurile din cadrul acestui pachet anunțat, recent, de către președinții Coaliției de guvernare – VEZI AICI. Și anume acele vouchere de 50 de euro destinate persoanelor cu venituri foarte mici.

„4 lei pe zi! Coaliția PSD-PNL-UDMR oferă vouchere de 50 de euro, o dată la două luni, românilor cu venituri foarte mici. Dar ce înseamnă acești 50 de euro?

După ce îi vor schimba în lei, românii vor avea 247 de lei. Iar după ce îi vor împărți la 60, numărul de zile în care vor trebui să-i drămuiască, vor vedea că voucherele de 50 de euro sunt, de fapt, 4 lei pe zi.

O bătaie de joc! Ce poate cumpăra un român cu 4 lei pe zi? Nici măcar o pâine și-un kilogram de cartofi”, au acuzat reprezentanții USR, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, în seara zilei de marți, 12 aprilie.

„Scopul PSD-PNL nu e să ajute pe cineva. Scopul lor este să continue să paraziteze banii contribuabililor, dar să lase impresia că ajută românii. Iar dacă nu-i ajută măcar să lase impresia că au încercat. Nu e prostie. E strategie”, susține deputatul USR Claudiu Nasui, fost ministru al Economiei, citat în aceeași postare.

Ultimele stiri

  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • Exit mobile version