Cauta

Nu cedează! Mesaj de ultimă oră din direcția PNL: „Florin Cîțu trebuie să rămână premierul nostru” – VIDEO

Nu cedează! Mesaj de ultimă oră din direcția PNL: „Florin Cîțu trebuie să rămână premierul nostru” - VIDEO (sursa foto: facebook/PNL)

Declarații de ultimă oră din direcția liberalilor, până să înceapă ședinta de vineri a conducerii PNL-ului, una decisivă înaintea noii runde de discuții cu premierul desemnat, Dacian Cioloș.

Secretarul general al formațiunii, Dan Vîlceanu, a dat glas unor mesaj cât se poate de clare, menite să ajungă și la urechile celor de la USR, partidul condus de Cioloș.

„PNL va susţine ce doreşte PNL, nu ce vede la TV. (…) PNL îşi desemnează premierul, am avut un congres, cred că lucrurile din punctul ăsta de vedere au fost foarte clare (…). S-a întâmplat ce s-a întâmplat în Parlament, sunt convins că cei de la USR îşi vor găsi un sprijin în aliații lor de la PSD și AUR şi, dacă nu-l găsesc, intrăm în procedura constituțională și toată lumea sper să treacă peste perioada asta cât mai repede”, a susținut Vîlceanu, înainte de a ajunge în sediul formațiunii politice, la ședința la care vor participa mai-marii partidului.

Mai mult, ca să nu existe loc de dubii, Vîlceanu a enunțat și principiul susținut de partidul din care face parte. „Aș vrea să fie foarte clar principiul: guvernarea să face în jurul PNL , iar premierul și miniștrii sau reprezentanţii PNL în Guvern sunt decişi de PNL şi de nimeni altcineva”.

Vîlceanu: „Înţeleg dorinţa USR de a destabiliza PNL, dar nu se va întâmpla asta”

La fel de categoric s-a exprimat și când a venit vorba despre ipoteza că liberalii ar putea renunța la varianta Cîțu premier. „Dacă mă întrebați pe mine personal: nu. Florin Cîțu trebuie să rămână premierul nostru. Din punctul meu de vedere nu trebuie să se schimbe, am avut congres acum două săptămâni jumate, Cîţu este preşedintele PNL şi înţeleg dorinţa USR de a destabiliza PNL, dar nu se va întâmpla asta”, a declarat Vîlceanu, răspunzând unei întrebări.

Totul, în contextul în care s-a vehiculat în spațiul public faptul că liberalii ar putea veni cu o altă variantă de premier, în ideea de a se ajunge la o deblocare a crizei politice și a discuțiilor privind refacerea coaliției.

Ultimele stiri

  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Exit mobile version