AcasăPoliticaUSR și PNL au căzut de acord să stea la masa discuțiilor....

USR și PNL au căzut de acord să stea la masa discuțiilor. Când va avea loc marea întâlnire între Dacian Cioloș și Florin Cîțu

Dacian CiolosUSR și PNL au căzut de acord să stea la masa discuțiilor. Când va avea loc marea întâlnire între Dacian Cioloș și Florin Cîțu

Miercuri ar putea avea loc o întâlnire între liderii coaliției de guvernare: Florin Cîțu (PNL), Dacian Cioloș (USR și premier desemnat), Kelemen Hunor (UDMR), dar și Varujan Pambuccian (liderul minorităților naționale).

Întâlnirea a fost programată în urma unei discuții pe care Cioloș a purtat-o cu Cîțu la telefon, luni seară, după ce președintele Klaus Iohannis a desemnat noul premier.

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară – n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață – n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri – n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, a declarat Dacian Cioloș.

Surse politice au precizat că luni seară au avut loc de fapt două convorbiri telefonice/ schimb de SMS-uri între Florin Cîțu și Dacian Cioloș pentru a încerca să fixeze o întâlnire.

Cițu l-a trimis pe Cioloș la PSD și AUR

Cîțu i-ar fi transmis că o eventuală întâlnire cu premierul desemnat ar putea avea loc doar după ce USR încheie negocierile cu PSD și cu AUR. Liderul PNL l-a trimis pe Dacian Cioloș să discute cu PSD și AUR, partide alături de care a dărâmat Guvernul:

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi (luni, n.r.), responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine (marți, n.r.) PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.”, spunea Florin Cîțu după desemnarea lui Cioloș.

author avatar
Andreea Vlad
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger