Cauta

Neculai Ontanu ramane in arest preventiv

Politicianul nu a primit din partea magistratilor vestea la care spera, respectiv aceea ca poate parasi arestul preventiv pentru a se intoarce acasa.

Adus, deunazi, din „Beciul Domnesc”, pentru a fi prezent la sedinta in care judecatorul Instantei Supreme a analizat contestatia formulata de Ontanu la decizia luata saptamana trecuta de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA in vizorul carora a intrat primarul, fostul lider interimar al UNPR a avut de asteptat pana in aceasta dimineata pentru a afla decizia instantei, avand in vedere ca instanta a ramas in pronuntare.

Doar ca vineri dimineata s-a aflat ca hotararea Inaltei Curti- una definitiva- a fost aceea ca Neculai Ontanu sa ramana in regim privativ de libertate, in Arestul Central al Politiei Capitalei, unde se afla inca de vinerea trecuta.

Va reamintim ca Ontanu a fost retinut de DNA pe 23 martie, fiind cercetat intr-un dosar in care a mai intrat in vizorul procurorilor si avocata Radu, aparatorul legal din dosarul „Rovinari-Turceni” al fostului premier. Procurorii sustin ca „in perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991”, dar si ca „dupa emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare – cumparare fictive catre suspecta Radu Loredana Claudia si o alta persoana, interpusi indicati de edil”.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version