Cauta

Mircea Geoană, garantat Vanghelie!

Mircea Geoană vrea să fie președintele României, dar, aidoma lui Klaus Iohannis, îl macină rău de tot o durere în cot de problemele reale ale țării – inflație și economie pe butuci, penii și salarii mici, forță de muncă îmbătrânită și tot mai slab calificată, politicieni corupți și dezinteresați de moștenirea lăsată generațiilor viitoare. Cu fiecare ocazie ivită, Geoană are grijă să ne spună că ar fi o onoare pentru noi daca am avea un conducător de talia lui – „Sunt foarte bun la ceea ce fac şi lumea mă apreciează”. Nu, zău, de aia te ține Jens Stoltenberg numai în scatoalce?!

Actualul secretar genera-adjunct al NATO a intrat, deja, în campanie electorală. Și a făcut-o în cel mai pur stil românesc, semn că poți scoate politicianul dâmbovițean în lumea bună, dar obieciurile și le păstrează, nu renunță la infatuare, șmecherie, ipocrizie. Și minciună, putem adăuga, fiindcă Geoană fix așa și-a început campania, cu o gogoriță despre cum autoritățile de la București au anulat evenimentul NATO propus de el a fi organizat în România la vară.

NATO nu este trambulină politică!

Nu, România n-a anulat niciun summit NATO dedicat tinerilor, a făcut-o direct Stoltenberg, sătul să-i tot transmită subalternului său că Alianța Nord-Atlantică nu este trambulină politică!

În vară, Mircea Geoană își propusese să țină aici o prelegere despre rolul NATO în lume, cu participarea mai multor delegații, inclusiv din SUA, însă întreg evenimentul a fost anulat după ce Jens Stoltenberg a înțeles că, de fapt, adjunctul său se folosește de acest prilej pentru a-și proiecta imaginea de viitor candidat la alegerile prezidențiale.

Sau, te-ai gândit vreun moment, Mircea Geoană, că poate chiar de la Washington s-a dat semnalul și anume că încă nu este momentul să furi startul? America are trei nume pe listă, așa cum Național a dezvăluit în exclusivitate, dar niciunul dintre Nicolae Ciucă, Mircea Geoană și Eduard Hellvig nu se bucură de sprijinul tuturor factorilor decizionali. Deși, la cum se derulează evenimentele, pare-se că șeful PNL, fost ministru al Apărării, ar fi favorit să primească binecuvântarea Unchiului Sam.

„Noi nu l-am anulat”, a spus Geoană într-o intervenție la Digi 24, singurul post tv care continuă să-i cânte-n strună „Prostănacului”, cum îl alintă Ion Iliescu.

„Cineva de la Bucureşti, probabil speriat de umbra lui Mircea la Cozia, altă explicaţie nu văd, cel puţin din presă aşa a reieşit, că le este teamă că eu folosesc NATO pentru a face nu ştiu ce la Bucureşti. Ar fi fost o ocazie extraordinară pentru liderii români, pentru că pentru ei era această platformă. Dacă au decis să n-o facă, e problema dânşilor. E mare păcat, e o ocazie ratată”, s-a plâns Geoană, aruncând vina în cârca politicienilor inventați care se tem de el.

În primul rând, să spunem că nimeni nu se teme de un candidat veșnic favorit la locul 2. Dacă vrei să ai garanția victoriei într-un scrutin, fă bine și candidează împotriva lui Mircea Geoană, spun românii! Apoi, când vreodată ar fi avut Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă sau chiar Klaus Iohannis curajul să anuleze un eveniment NATO, în condițiile în care, știm cu toții, obediența este cuvântul de ordine la București?!

Geoană spune despre el că este un om care toată viața și-a făcut job-ul „cu profesionalism şi competenţă”, dar uită să vorbească despre gafele monumentale, pentru care a plătit prețul excluderii din viața politică. A fost prins în „ofsaid” (în vizită acasă la Sorin Ovidiu Vîntu) chiar înaintea bătăliei decisive cu Traian Băsescu, a mers la Moscova de capul lui, deși era șeful Senatului. Despre petrecerile date în pandemie, când peste tot se impusese un lockdown, nici nu mai pomenim. La fel de competent s-a dovedit și anul trecut, când a decontat zeci de drumuri în „interes de serviciu” în România și Moldova, până s-a prins Stoltenberg că el vine în țară ca să-și pregătească terenul pentru „prezidențiale”.

„Şi apropo, eu sunt primul din Est care ocupă un job de conducere la vârful NATO”, s-a mai lăudat Mircea Geoană. La vârful NATO nu este decât un singur lider și nici măcar Jens Stoltenberg nu conduce organizația, el e numit în funcție și în orice moment poziția îi poate fi contestată de oricare dintre membrii!

Luat de valul admirației de sine, Mircea Geoană s-a trezit zicând că „A venit clipa să spunem că România are nevoie de afirmare euroatlantică”. Păi, România își tot afirmă poziția euroatlantică de 20 de ani, de când a intrat în NATO!

„Se poate și fără PSD și PNL”

Deși Partidul Social Democrat a transmis în mod repetat și de o manieră cât se poate de clară faptul că Mircea Geoană nu va fi susținut în alegerile prezidențiale, secretarul-adjunct al NATO continuă să vorbească despre participarea sa la scrutin cu sprijinul PSD.

Eu am fost preşedintele acestui partid. Am muncit zi şi noapte (…) Eu am în continuare o afecţiune puternică pentru electoratul PSD. Am foarte mulţi prieteni în PSD şi în alte partide politice. Modul în care dânşii se organizează sau modul în care operează acum în politică este problema dânşilor şi este problema PSD-ului şi a electoratului să decidă dacă ei fac o treabă bună sau nu. Eu nu mă dezic de ce am făcut în viaţa mea. Am fost acolo, cred în valorile acelea, n-am niciun fel de problemă de amintiri răzbunătoare din trecut, efectiv consider că a fost o perioadă de maturizare politica a mea (…)

Simt că ei parcă încearcă să blocheze jocul, să spună: «Suntem noi şi doar noi şi numai noi şi fără noi nu se poate». Se poate şi fără dânşii. Niciodată în istoria post-decembristă nu am avut o situaţie în care cu cinci luni înainte de prezidenţiale să nu ştii candidaţii marilor partide din România”.

Disperarea cu care Geoană se agață de PSD nu trădează decât un singur lucru, anume că dinspre SUA nu vin vești bune pentru el. Departamentul de Stat așteaptă noile cadre, cu republicanii lui Donald Trump deciși să facă ordine și în linia de politică externă adoptată. Dacă așa stau lucrurile, pe Mircea Geoană (65 de ani la momentul alegerilor) nu-l așteaptă Klaus Iohannis să-i dea cheile de la „Cotroceni”, ci poștașul, cu talonul de pensie și ieșire (definitivă, să sperăm!) din viața politică.

Iar pentru cine mai are dubii în ceea ce privește acest personaj duplicitar, să nu uităm că Mircea Geoană de azi este unul și același cu Mircea Geoană care mai ieri pleca din PSD la braț cu Marian Vanghelie. Și, ulterior, după „priponirea” edilului de la „5”, s-a prezentat de bunăvoie și nesilit decât de teama că îl agață DNA și pe el cu două ceasuri pe care abia ce le primise de la Vanghelie. Povestea poate a trecut, dar în niciun caz nu s-a uitat, așa că nu strică să ne amintim ce hram poartă „imaculatul” secretar adjunct NATO, căruia îi pute politica românească, nu și obieciurile locului.

 

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version