AcasăPoliticaLegea offshore, depusă în Parlament. Ciolacu: „Proiectul asigură independența energetică a României”

Legea offshore, depusă în Parlament. Ciolacu: „Proiectul asigură independența energetică a României”

Legea offshore, depusă la Parlament. Ciolacu: „Proiectul asigură independența energetică a României” (foto: Facebook)

Odată ce a fost finalizat, proiectul legii offshore a ajuns, vineri, 15 aprilie, la Parlament, fiind depus de către liderii Coaliției. Un anunț în acest sens a venit de la Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD.

„Proiectul asigură independența energetică a României și reduce dependența de gazul rusesc, prin stimularea investițiilor în extracția de gaze naturale”, se transmite prin intermediul unui mesaj postat vineri la prânz pe pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu.

„Ce va obține România de pe urma acestei legi? Independență și securitate energetică”, se menționează în aceeași postare.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul transmis de către Marcel Ciolacu, via Facebook:

foto: Facebook/Marcel Ciolacu

„Am depus azi în Parlament, ca lideri ai Coaliției, Legea offshore. Acest proiect deblochează investițiile din Marea Neagră și reduce dependența de gazul rusesc, oferind României șansa de a deveni lider regional, iar românilor acces la gaze mai ieftine.

Legea offshore reduce dependența de gazul rusesc !!!

• Iată că acum, în sfârșit, această lege, care este o prioritate a Coaliției, este depusă în Parlament, și avem o majoritate care înțelege importanța acestor investiții, legea urmând să fie adoptată cât mai repede;
• Proiectul asigură independența energetică a României și reduce dependența de gazul rusesc, prin stimularea investițiilor în extracția de gaze naturale;
• Legea depusă stabilește un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % (statul român) – 40% (investitorul);
• Foarte important: Legea asigură stabilitatea și predictibilitate legislativă pentru investitori în offshore în Marea Neagră, precum și în onshore de mare adâncime (exploatări pe uscat, de mare adâncime)

Ce trebuie să reținem: Primele gaze din Marea Neagră, în a doua parte din acest an !!!

• Primele gaze din Marea Neagră vor ieși în a doua partea a acestui an și aici vorbim de o producție de circa 1 miliard de metri cubi anual – Investitorii de la Black Sea Oil and Gas sunt în fază avansată a lucrărilor, având deja procesul verbal de recepție la finalizarea lucrărilor.
• Totodată, legea stabilește același cadru fiscal pentru investiții offshore și onshore de adâncime, practic urgentând investițiile onshore de la Caragele, județul Buzău, cel mai mare zăcământ de gaze descoperit în ultimii 30 de ani în România.
• La zăcământul Caragele estimăm începerea exploatării la începutul anului 2024.
• La perimetrul Neptun Deep vor începe lucrările anul viitor și primele gaze naturale vor veni cel mai devreme la sfârșitul anului 2026 – începutul anului 2027.

Ce va obține România de pe urma acestei legi? Independență și securitate energetică !!!

• România va avea surplus de gaze naturale, practic dublându-și producția cu mult peste necesarul actual de consum intern, dar și timp suficient să se pregătească pentru a dezvolta industrii care să consume gazul în țară.
• De asemenea, țara noastră va deveni un furnizor de securitate energetică regională. Este evident că atunci când oferta de gaze va fi mai mare decât cererea de pe piața internă oferta va scădea, iar românii vor benefica de prețuri mai mici.”

338 afisari

13 COMENTARII

  1. nu se stie nimic despre aceasta lege , ce beneficii are Romania si ce beneficii au strainii care sint implicati in acest proiect . deocamdata auzim doar gargara lui ciolacu si a altora ca el in care nu am nici cea mai mica incredere , dimpotriva .

  2. Exploatarea zacamantului Caragele poate demara in cel mult 6 luni, dupa cum spun specialistii, si atunci de UNDE TERMENUL DE 2024 MAI CIOLACULE? Mai ales ca e in judetul Buzau.

  3. Minciuni!
    Gaze, și alte hidrocarburi, avem destule dar nu vor să scoată sau exportă. În anii 1980 se scoteau peste 30 miliarde m3. Azi ardem cam 10 miliarde.
    Dacă tot au venit cu independența energetică.

  4. am auzit din lipsa de alte informatii ca aceasta lege face paula mare ungurilor . de ce nu dezbate presa mituita aceasta lege .

  5. Ciolacule,ori asigura independenta,ori reduce dependenta ? Si tot asa ca pe ” marii investitori ” ii scutiti de plata impozitelor catre Buget ? Cum faceti acum cu bancile si ceilalti jecmanitori ai veniturilor la Buget ? Si va vaicariti impreuna cu Cocotatul Piele lunga ca nu aveti bani la Buget decat pt. 4 lei/zi pt. muritorii de foame.In schimb pt.125 milioane de Doze de vaccin,pt.avioane expirate de care se debaraseaza smecherii ca sa le cumpere prostii,si pt. miliardele de Dolari si Euro tocati de ani de zile pe armament care nu se vede,arme ioc,ati ” identificat ” sursa de finantare. Ca de-acolo iese parandaratul.Vorba voastra,da’ noua ce ne iese ? Ca dela pensionari si alocatiile copiilor ce sa va iasa,sa va iasa gargaunii hotiei din dovleac ! Ti-ai dreacu de Tagma jefuitorilor.

  6. & , Păi , poți să îi zici ,,independență energetică” când e cu bani să se plătească și la BPM 6 , iar alții ar putea livra mai ieftin pe piața liberă, dacă nu plătesc și datorii , ?

  7. Anonim :
    Voi , Ciolacu si restul … Voi stiti ce vreti ? Ba aduceti gaze din Azerbaidjan , ba cumparati gaze lichefiate de la americani ( saracu biden ) , ba visati independenta energetica cu gazele din mare !!! Aveti grije sa nu bagati Romgazul in faliment !
    Pai Romania are suficienta rezerva de gaze onshore , doar ca nu sant exploatate ! De ce de aproape 3 ani Romgaz nu a sapat nicio sonda , de ce nu sant marite si amenajate depozitele de gaze pe care le avem , de ce nu dati drumul de ani de zile la Runda a 11-a , de ce nu modificati Legea petrolului ca sa se poata sapa sonde , sau sa se poata trece cu conductele de transport gaze si titei, chiar daca nu permite proprietarul terenului de ce ? Pentru ca Romania nu trebuie sa fie independenta energetic nu-i asa ?
    Cat o sa mai minta gasca lui johanis pe romani ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger