Cauta

Klaus Iohannis îi bagă pe liderii PNL în şedinţă! Președintele, foc și pară după alegeri

PNL

Klaus Iohannis îi bagă pe liderii PNL în şedinţă! Se formează noua alianță de dreapta

Este tensiune uriașă în PNL, după ce rezultatele parțiale de la alegerile parlamentare 2020 îi dau câștigători pe social-democrați.

Liberalii au declarat, prin vocea preşedintelui Ludovic Orban, că se consideră câștigătorii alegerilor, deşi PSD are aproape 5 procente avans, după numărarea a peste 99% din voturi.

Partidul Național Liberal consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor. Sunt foarte încrezător în capacitatea Partidului Național Liberal de a construi o majotitate parlamentară alături de forțele democratice euro-atlantiste care respectă cetățeanul, și care vor dezvoltarea României, pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt”, declara, duminică seară, Ludovic Orban.

Ei se vor întâlni luni, de urgenţă, cu preşedintele Klaus Iohannis. Întâlnirea are loc înainte de consultările oficiale cu partidele.

Cu cine negociază liberalii

Problema formării unei coaliții de guvernare este una delicată pentru Partidul Național Liberal, după ce a scăzut de la 29%, cât era cotat iniţial la 25%, iar asta ar însemna că ar putea fi nevoie să coopteze toate partidele parlamentare, în afară de PSD.

PNL și USR exclud așadar o guvernare alături de PSD și spun că vor încerca să formeze o majoritate cu alte forțe.

Ludovic Orban a precizat ca, cel mai probabil, în jurul datei de 21 – 22 decembrie vor depune jurămantul noii parlamentari aleși și, într-un timp cât mai scurt posibil, se poate prezenta o formulă de guvernare.

„Deja negocierile pentru formarea unei majoritati parlamentare incep de saptamana viitoare, de luni. Sper sa se ajunga la o solutie cat mai rapida privitoare la o majoritate parlamentara care sa aiba un program de guvernare, bazat intr-o masura cat mai mare pe planul nostru de dezvoltare. (…) Evident ca se va negocia programul de guvernare si eu sunt convins ca, imediat, dupa investirea Parlamentului, intr-un timp cat mai scurt posibil se poate prezenta o formula de guvernare, cu o majoritate parlamentara si cu un program de guvernare. (…) Un calendar cat mai scurt, tara are nevoie de un guvern, are nevoie de o majoritate parlamentara care sa sustina toate reformele de care are nevoie Romania”, a mai declarat premierul.

Ultimele stiri

  • De la olimpic la matematică la repetent în administrație publică: materiile la care Nicușor Dan nu a luat examenul
  • L-au ucis pe „rapperul mascat”! „Artistul hip-hop al anului” – împuşcat mortal într-o reglare de conturi între găşti
  • Scandalul marilor magazine vs. producătorii români: PSD pune presiune pe Consiliul Concurenței să verifice abuzurile
  • Consumul privat a crescut cu aproape 10% în aprilie 2024, după măsurile Guvernului PSD care au dus la mărirea veniturilor românilor
  • Ce se întâmplă cu Joe Biden? Imaginile cu președintele SUA care au iscat nedumerire pe Internet – VIDEO
  • Culoar de zbor liber către SUA! Se decolează din România direct către America, prima dată după 20 de ani. Cât durează călătoria
  • Germania vrea cu orice preț război cu Rusia! Îndemnul către populație care i-a șocat pe nemți: „Doamne!”
  • Scandalul cu Florian Coldea a scos la suprafaţă pensia pe care o primeşte un fost general SRI
  • Cine este rivalul lui Klaus Iohannis pentru funcția de comisar pentru Apărare în cadrul Comisiei Europene
  • Nou termen în dosarul accidentului de la 2 Mai. Instanța analizează cererea de schimbare a încadrării juridice/Vlad Pascu ar urma să fie prezent în sală
  • Exit mobile version