Cauta

Iohannis a vorbit despre „elefantul din încăpere” de faţă cu preşedinta Ungariei: „E bine ca minoritățile să folosească și limba română”

klaus iohannis

OFICIAL. Se modifică preţurile la curent electric. Klaus Iohannis a promulgat legea. Plafonul de cost: 1,3 lei/kWh

Klaus Iohannis a primit-o miercuri pe președinta Ungariei, Katalin Novak, iar la finalul întâlnirii au făcut declarații comune.

Iohannis a subliniat că în România, drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate, ba chiar mai mult, ele sunt reprezentate în Parlament chiar dacă numeric, prin vot, nu obțin atâtea voturi câte sunt necesare pentru un mandat.

Iohannis vrea ca maghiarii să vorbească şi româneşte

Și, apropo, am convenit împreună că e bine să îşi folosească şi limba română”, a afirmat Iohannis, care a adăugat:

Există evident probleme care necesită mai mult decât o discuție când vorbim de drepturile minorităților din România. În România, drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate, ba chiar mai mult.

În România există un exemplu pe care putem să îl prezentăm cu mândrie: minoritățile sunt reprezentate în Parlament chiar dacă numeric prin vot nu obțin câte voturi sunt necesare pentru mandat.

E discriminare pozitivă. E interesul nostru comun – și am discutat pe larg – ca drepturile minorității maghiare să fie pe deplin respectate. Să își poată trăi cultura, limba maternă. Apropo, am convenit că e bine să folosească și limba română. E un lucru cunosut că există politicieni care vor să exarcebeze tensiunile internetice. E regretabil, dar nu putem ignora.

Și acești politicieni, să nu creadă cineva că ei caută binele unei minorități, vin cu argumente care nu pot fi împărtășite de noi. Putem să eliminăm foarte mult din această tensiune discutând între noi. Majoritatea temelor sunt artificiale, aduse în discuție și umflate public de politicieni care vor să folosească unele divergențe pentru a se auto-promova„.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version