Cauta

Intrăm în scenariul anticipatelor! Ciucă bate degeaba la poarta PSD

Nicolae Ciuca

Intrăm în scenariul anticipatelor! Ciucă bate degeaba la poarta PSD

PSD și USR resping susținerea unui guvern minoritar în Parlament, iar în interiorul PNL tensiunea acumulată este gata să explodeze.

În interiorul PNL există o opoziție reală față de premierul desemnat Nicolae Ciucă, potrivit unor surse politice. Mai exact, liderii liberali refuză să-i acorde acestuia un mandat pentru crearea unui Guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR.

Florin Cîțu le cere liderilor PSD și USR să dea dovadă de maturitate politică și să susțină guvernul minoritar, în caz contrar existând și varianta alegerilor anticipate.

Guvernul Ciucă riscă să aibă soarta Guvernului Cioloș

Conform unor surse din PNL, Nicolae Ciucă nu va ceda și nici nu-și va depune mandatul de premier. În ciuda eșecului în formarea unei majorități, „generalul” va merge în Parlament, acolo unde riscă să aibă soarta lui Dacian Cioloș și să fie respins.

Cu al doilea Guvern respins de Parlament, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea de a dizolva Parlamentul și de a convoca alegeri anticipate, scenariul luat în calcul de liberali.

Varianta anticipatelor, susținută și de Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat marți, la B1 TV, că nu e exclus să se ajungă la alegeri anticipate dacă președintele Klaus Iohannis se încăpățânează să desemneze premieri care nu pot forma o majoritate.

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că pentru prima oară în România sunt posibile alegerile anticipate. Contextul politic parlamentar e de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

Ultimele stiri

  • Procesul lui Vlad Pascu/Părinții victimelor au cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor. Ce a decis noua judecătoare
  • VIDEO Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți: „Sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună”
  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • Exit mobile version