Cauta

În ce țară trăim?

Au trecut cinci ani și jumătate de la incendiul din clubul „Colectiv”. Este singurul lucru care se știe cu certitudine. Autorii par mai degrabă improvizați, iar aceasta tinde să devină părerea unanimă. Procurorii nu au reușit să demonstreze mai mult decât că a luat foc. Politica a fost să se declanșeze controale urgente în toată țara, pentru a se închide gura lumii. Eficacitatea acestora o vom vedea când va lua foc următorul club de înghesuială. Probabil că nu va dura mult, e sezonul incendiilor.

Alina Gorghiu Incendiul de la Balșa întărit coaliția

În noiembrie 2020 a fost tragedie la spitalul din Piatra Neamț. Secția ATI a ars ca un băț de chibrit. 10 morți pe loc. După, încă 7. Au mai fost incendii și în alte spitale, soldate cu un singur mort. Alte controale de urgență la toate secțiile ATI din spitale. Până ieri, rezultatele erau necunoscute. Acum s-au descoperit peste 1.900 de nereguli. Rezolvate, puțin peste 100. Nu ajută la nimic, pentru că nimeni nu știe ce trebuie făcut. Dacă știe, nu are cu ce. Iar dacă are cu ce, prețurile vor fi crescut brusc și nu sunt bani.

Din rațiuni superioare

Săptămâna trecută a fost incendiul de la „Matei Balș”. 5 morți pe loc, încă 5 după. Cel mai bine știm să ne învârtim în jurul cozii. Vinovații sunt tot cei de la „Colectiv”. Adică aceiași care vor fi improvizați din rațiuni superioare de partid și de stat. Partidul care a dat premierul nu are ce să pățească. Nici cel care a scos din joben ministrul Sănătății. Și unul și altul trebuie protejate. Conduc țara, iar asta se numește rațiune de stat. Se țes perdele groase de fum și suntem trimiși cu privirea aiurea, să nu vedem cum suntem prostiți pe față. Procurorul nu a căutat aeroterma despre care s-a vorbit pentru că în ziua aia cerceta altceva. A zis că o va face a doua zi, iar a doua zi n-a mai vorbit despre ea. La fel,  nici asistentele medicale nu au scos un cuvânt, deși cu o zi înainte doar că n-au ieșit cu aerotermele în brațe, să le vadă lumea.

10 morți pentru coaliție

Premierul nu demisionează. Este complet lipsit de onoare. Și redus, redus, redus. Nu poate înțelege că este un act de demnitate. Ministrul Sănătății nu demisionează. Nu are nicio vină, zice, dar nici onoare nu are. Are însă planuri privind un tun imobiliar de un miliard de euro, ascuns în spatele construirii spitalelor, după cum a aflat presa . Deci, rațiuni de stat. Și mai are și planuri de privatizare a sănătății. Deci, alte rațiuni de stat. În ce țară trăim? În țara în care o doamnă doctor în Drept, doctor care nu a vindecat nimic, declară că incendiul de la „Matei Balș” și campania de vaccinare au întărit coaliția. Derapaj politic? Nu, de vină sunt medicii care nu au avut tăria să-i spună „Cucoană, ești nebună!”

Groaznic de mic

Trăim în țara în care președintele sfidează națiunea. În țara în care nesimțirea a devenit mai puternică decât Constituția. În țara în care minciuna, indolența și impostura alcătuiesc agenda de lucru a premierului. Trăim în țara în care parveniții și îmbuibații în prostie se strecoară în Parlament și dau legi pe care le încalcă primii. Suntem în țara în care președintele e mai mult vătaf decât om de stat, e mai mult trăitor în lux din banii publici decât cetățean onest. În ce țară trăim? În cea în care președintele lucrează pentru alții, nu pentru ai lui. Trăim în țara care nu este nici normală, nici educată, nici reclădită și nici prosperă. În țara în care președintele își trage Arcul de Triumf deasupra capului, proștii îl aplaudă iar lingușitorii se întrec în osanale. Trăim în țara în care nimeni nu a găsit formula prin care să îmbine aroganța romană cu lingușeala bizantină în care am crescut, și să-i spună lui Iohannis „Măria Ta, ești mic. Groaznic de mic!”.

Ultimele stiri

  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • „Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural
  • Marea durere: criza costului vieții
  • Doamna Ursula s-a trezit la realitate: nu vrea să se alăture SUA într-un război comercial cu China
  • Noi reguli pentru fermierii români. Să nu mai producă dacă nu au cui să vândă
  • Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul. Decretul a fost semnat
  • Cine va suferi de pe urma tarifelor lui Trump
  • Neil Lennon – 720.000 euro/an la Rapid!
  • Dinamo, în haine de sărbătoare la barajul pentru retrogradare
  • Exit mobile version