Cauta

Guvernului îi arde de identitatea de gen. Românii trebuie să spună dacă se simt bărbați, femei sau altceva

Românilor li se cere să spună dacă se identifică cu un anumit gen

Guvernul este decis să facă orice pentru a adera la OCDE, inclusiv să introducă în România identitatea de gen. Un sondaj halucinant, primit la domiciliu de români, include întrebări referitoare la orientarea sexuală, dar și la ce simt românii că sunt: bărbați, femei sau altceva. Culmea este că obiectivul declarat al sondajului ar fi acela de a colecta indicatori raportați de pacienți, însă întrebările sunt atotcuprinzătoare.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), subordonată Guvernului, a acceptat solicitarea OCDE de a participa la sondaul PaRIS, aparent, pentru indicatorii raportați de pacienți. Întrebările însă i-ar face invidioși și pe cei de la Institutul Național de Statistică, mai ales că acestea sunt intime și intruzive.

Pe lângă orientarea sexuală, românii sunt întrebați și dacă se simt bărbați, femei sau altceva. PaRIS reprezintă inițiativa OCDE în domeniul raportării indicatorilor privind pacienții, în cadrul căreia țările lucrează împreună la dezvoltarea, standardizarea și implementarea unei noi generații de indicatori care măsoară rezultatele și experiențele de îngrijire a sănătății, susține ANMCS. Sondajul internațional PaRIS privind persoanele care trăiesc cu afecțiuni cronice este primul sondaj internațional privind rezultatele și experiențele de sănătate raportate de pacienți care trăiesc cu una sau mai multe afecțiuni cronice și care sunt gestionate în cadrul asistenței medicale primare sau în alte contexte de îngrijire ambulatorie, mai precizează ANMCS. Culmea este că plicul cu cele 112 întrebări din sondaj a fost primit și de oameni perfect sănătoși, probabil pentru că bolnavii cronici au refuzat să completeze foile, indignați de nerușinarea chestionarului.

Crește vizibilitatea țării

Potrivit ANMCS, instrumentul PaRIS va ajuta factorii de decizie, prin faptul că dispun de informații mai bune cu privire la utilizarea eficientă și eficace a resurselor și cu privire la impactul pe care deciziile și legislația îl au asupra sistemului sanitar și al pacienților, dar și pacienții, care vor beneficia de informații cu privire la calitatea servicilor medicale și prin faptul că nevoile lor vor fi evidențiate putând astfel să fie soluționate.

”Mai mult, acest proiect facilitează capacitatea pacienților de a fi ascultați cu privire la experiențele și așteptările lor privind sistemul sanitar. În acest mod se vor putea construi sisteme de sănătate cu adevărat centrate pe pacient. Totodată, sondajul va sprijini furnizorii de servicii medicale, care vor avea informații pe baza cărora să își proiecteze serviciile medicale astfel încât să asigure satisfacția pacientului, îndeplinirea nevoilor acestuia în condiții de eficiență. Pe de altă parte, susține ANMCS, participarea la inițiativa PaRIS va crește vizibilitatea României la nivel internațional în domeniul sănătății și va contribui la apropierea României de standardele OCDE.

Informații complete

Pe lângă informațiile referitoare la orientarea sexuală și la identitatea de gen, românii trebuie să dea informații despre situația profesională, nivelul de școlarizare, venituri, probleme financiare, plata chiriei și a facturilor sau despre numărul persoanelor care trăiesc în gospodărie. Totodată, în sondaj, participanții sunt întrebați dacă au avut Covid, cât au durat simptomele, ce înălțime și greutate au și ce vârstă au. ”Putem colecta categorii speciale de date cu caracter personal referitoare la dumneavoastră. Acestea includ date care dezvăluie originea rasială sau etnică, în scopul identificării unice a unei persoane fizice, datele privind sănătatea sau datele referitoare la orientarea sexuală. ANMCS colectează și utilizează categorii speciale de date cu caracter personal doar în măsura necesităților implicate de un anumit scop al sondajului pe care îl derulăm”, se arată în preambulul sondajului trimis de ANNMCS.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version