Cauta

George Simion, curaj fără finalizare

AUR se deschide. Vorbește despre ce vrea să facă. A prins momentul prielnic și a tras. Foc de voie, dar cu țintă precisă. Și chiar a nimerit.

George Simion, liderul AUR și-a precizat poziția. Vrea suspendarea lui Klaus Iohannis. Nu îl consideră președinte pe acesta. A încălcat de prea multe ori Constituția pentru a mai rămâne la Cotroceni. Punct ochit, punct lovit. S-a arătat surprins de faptul că PSD, cel mai mare partid de opoziție, nu a avut asemenea inițiativă. Și aici a marcat. PSD a avut o reacție bălmăjită și fricoasă, de parcă ar fi fost prins la furat de pepeni. De fapt, a fost o replică care se putea exprima, la fel de simplu, și prin onomatopee. Plescăielile din limbă ale lui Grindeanu se amestecau cu gâfâielile provocate de neputință. Nu a putut explica de ce social democrații nu au cerut suspendarea lui Iohannis. Pe ăsta îl voia Ciolacu premier? Îhî! Interesant.

Curajul lui George Simion nu trebuie minimalizat. Din toată șleahta politică a fost singurul care a apucat taurul de coarne. De la Dragnea încoace nimeni nu a mai deschis subiectul. Ponta s-a ferit ca dracul de tămâie, Tăriceanu cădelnița despre valul de nemulțumiri care s-ar isca prin cancelariile europene, iar Viorica Dăncilă prefera alte teme de dialog. Simion a spus că dacă, în cel mult trei săptămâni, PSD nu va lua inițiativa suspendării, atunci AUR îi va asuma acțiunea. Rău nu sună, numai că s-ar putea să rămână fără finalitate. Pentru a declanșa procedurile e nevoie de un mare număr de voturi. Liberalii se vor împotrivi, UDMR nu se bagă dacă nu câștigă ceva, USR PLUS va spune pas, după care va impune niște condiții care nu se vor putea respecta. Iar PSD să nu ne mire dacă se va opune și el, căci Ciolacu a știut în permanență să fie amabil cu Iohannis, invocând ba inoportunitatea, ba un gest „prea brusc”, ba pandemia. Cu cine va face George Simion majoritate pentru inițiativa lui? Cu independenții? Cu minoritățile? Sunt băieți buni, dar cine decontează? AUR are de partea lui strada, dar ignoră că e nevoie de multă „stradă” pentru a ieși la liman. Și mai uită și că, presimțind pericolul, Iohannis și-a adus cel mai bun executant la Palatul Victoria.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version