Cauta

Firea reacționează la anunțul lui Cîțu: ”Un pumn în plex de la guvern” – VIDEO

Firea reacționează la anunțul lui Cîțu: ”Un pumn în plex de la guvern” - VIDEO (foto: Facebook)

Gabriela Firea reacționează tranșant la anunțul venit, luni, de la Guvern, cu privire la înghețarea salariilor bugetarilor.

Prim-vicepreședintele PSD pune lucrurile în balanță și din perspectiva celor care lucrează la stat, cât și a angajaților din sistemul privat. ”Doi dintr-o lovitură! Un pumn în plex de la guvern și pentru angajatul la stat, și pentru cel de la privat! Înghețarea salariilor, a pensiilor, a venitului minim de incluziune, precum și a altor beneficii muncite pentru a fi obținute, scumpirea energiei, toate vor determina o sărăcire a populației, scăderea puterii de cumpărare cu efecte directe în profitul, și-așa afectat de pandemie, al societăților private.

Ca peste tot în lume, ce măsuri pot lua privații, pentru a încerca să supraviețuiască în jungla #DeDreapta de la noi?

Restrângeri de activități, renunțare la o parte din personal, la proiecte, contracție peste tot”, susține Gabriela Firea, marți, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Firea: Au pârghiile puterii

Mai mult, social-democrata critică fățiș actuala echipă de la Palatul Victoria, căreia i-a pus eticheta de ”Guvernul Perdanților”, pentru absența unor măsuri de stimulare a economiei.

”În loc de stimularea economiei prin finanțarea investițiilor publice, prin încurajarea consumului, prin creșterea veniturilor la bugetul național – au pârghiile puterii -, #GuvernulPerdanților recunoaște austeritatea și traiul greu pentru toți românii.

Când ai pușculița plină de la clienții de partid, normal că nu crezi în lacrimile medicilor și ale profesorilor sau în suferința salariaților de la stat și privat, ori în disperarea pensionarilor!”, acuză Firea.

Ce a anunțat Cîțu

În cadrul unor declarații făcute luni, la finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a făcut un anunț care nu le-a picat deloc bine angajaților din sectorul public, dat fiind faptul că e vorba vorba despre salariile lor.

”În ceea ce privește angajații din mediul bugetar, am spus-o, o repet şi o voi spune tot timpul: nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă, privind salariile din domeniul public, că au apărut tot felul de anomalii şi excepții în momentul în care această lege a fost aprobată.

Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele, iar, până atunci, veniturile angajaților se mențin la nivelul anului 2020, decembrie 2020. Deci veniturile angajaților din sectorul public, atât central, cât şi local se mențin la nivelul venitului din decembrie 2020, până la momentul în care vom avea o analiză asupra efectelor şi implicațiilor legii salarizării, a acelor excepții care au tot apărut şi așa cum a fost ea modificată si aplicată greșit, spun eu, în ultimii ani”, a afirmat Cîțu.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version