AcasăSOCIALCîțu le pune gând rău bugetarilor. Umblă la salarii în 2021?

Cîțu le pune gând rău bugetarilor. Umblă la salarii în 2021?

Una caldă, alta rece pentru români, în pragul noului an! Premierul Florin Cîțu va îngheța mai multe venituri în 2021. Zvonurile au apărut după discuțiile pe care șeful executivului le-a purtat, luni, la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

La întâlnirea la care a participat și ministrul Finanțelor publice s-a discutat despre proiectul de buget pe 2021.

Salarii înghețate în 2021 pentru o categorie de bugetari

Potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, Guvernul ar urma să „îngheţe” mai multe venituri începând de anul viitor. Astfel, vor fi afectate indemnizaţia de hrană, sporuri, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor, după cum arată o ordonanţă de urgenţă.

Lefurile dascălilor care urmau să fie majorate ar urma să crească tocmai din decembrie 2021.

Tot mai mulți economiști sunt de acord că tăierea salariilor bugetarilor nu este o soluție pentru reducerea deficitului bugetar, așa cum nu este nici creșterea taxelor.

Aşadar, foarte multe venituri ar urma să rămână în anul 2021 la nivelul anului 2020, după ce Executivul ar vrea să le „îngheţe”, precizând că anul viitor va fi unul foarte dificil din punct de vedere economic.

Urmează un nou an dificil

Toată lumea se întreabă ce va fi în 2021, cum să-şi facă bugetul şi ce posibilităţi de creştere economică există. Incertitudinea este din ce în ce mai mare pe măsură ce cazurile de infectare cresc.

Analiştii vorbesc de o posibilă recesiune în W, dupa ce până în urmă cu o lună era aşa ca o speranţă posibilitatea unui parcurs în formă de V, cu o revenire rapidă din abis.

Guvernul se reuneşte luni în şedinţă, de la ora 17.00. Potrivit unui comunicat al Guvernului, principala temă este proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale.

author avatar
Andreea Vlad
686 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri